Prima pagină » Local » Alertă la Iași! O fetiță de 10 ani a dispărut fără urmă! Dacă o vedeți sunați imediat la 112 – FOTO, UPDATE: Fetița a fost găsită

Alertă la Iași! O fetiță de 10 ani a dispărut fără urmă! Dacă o vedeți sunați imediat la 112 – FOTO, UPDATE: Fetița a fost găsită

17 mai 2024, 16:29,
BZI.ro, în Local

Riana Alăzăroie, o fetiță de 10 ani din municipiul Iași, a fost dată dispărută după ce a plecat vineri, 17 mai de la școală, în jurul orei 12.00. Minora a plecat din incinta școlii în timpul orelor.

UPDATE 6: Un mesaj transmis prin RO- Alert a condus la identificarea minorei

„Un mesaj transmis prin RO- Alert a condus la identificarea minorei.

În vederea identificării minorei, în vârstă de 10 ani, care astăzi, 17 mai a.c., a plecat de la unitatea de învățământ, au fost constituite echipe mixte de căutare și investigare, formate din polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași – structuri de investigații criminale și ordine publică, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași, Poliției Locale Iași.

De asemenea, activitățile de căutare au beneficiat și de sprijinul cetățenilor / voluntarilor.

Pe timpul activităților, forțele implicate s-au folosit de drone, aparate de apropriere vizuală și detectare termică, ATV-uri și de câinele de urmă.

Totodată, s-a procedat la mediatizarea semnalmentelor minorei prin toate sursele/ mediile de informare, inclusiv prin intermediul sistemul RO – Alert.

Astfel, în jurul orei 18:20, ca urmare a mesajele transmise prin Sistemul RO-Alert, minora a fost găsită într-o cultură de viță de vie, din apropierea gospodăriei unui cetățean de pe raza localității Șorogari, comuna Aroneanu.

Din primele date, la momentul identificării, nu au rezultat indicii cu privire la faptul ca ar fi fost victima vreunei infracțiuni.
Astfel, la finalizarea tuturor cercetărilor, minora a fost încredințată părinților.

Totodată, despre situația minorei au fost informați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

UPDATE 5: Se pare că fetița nu știa unde se află, aceasta a mers pur și simplu și era foarte speriată.

„În urma activităților derulate, minora a fost găsită pe raza localității Aroneanu iar din primele date, aceasta nu a fost victima vreunei infracțiuni. Mulțumim tuturor, pentru implicare!”, a transmis IPJ Iași.

UPDATE 4: Fetița a fost găsită pe raza localității Aroneanu.

UPDATE 3: În aceste momente, minora este căutată în zona Aroneanu, în pădure.

UPDATE 2: Dan Partene, director Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, detalii cu privire la dispariția fetei.

„Din ce au spus părinții, a mai fost un caz în familie, ea și cu sora ei, erau într-o localitate și s-au dus într-o lizieră, au stat acolo o bună perioadă de timp. Acum nu este la fel, fetița era în timpul orei, s-a dus la baie, iar profesorul a observat să nu se mai întoarce înapoi. Ne-am uitat pe camere, la ieșirea din baie ea s-a asigurat că nu este văzută de nimeni, a coborât, a ieșit din curte și de acolo nu mai știe nimeni în ce direcție a luat-o. Am înștiințat mama care oricum ea venise pe la ora 11 la școală, pentru că fetiței i-a căzut un dinte și mama ei era în zonă, a venit instant. I-am arătat și ei traseul fetei, am pus un anunț pe grupul nostru intern de colegi, iar instant orice zonă a școlii a fost verificată. Am anunțat inspectoratul, am anunțat poliția și de aici se fac cercetări. Am dat înregistrările celor de la poliție și urmează să așteptăm în continuare. Din ce au spus colegii mei care lucrează cu ea la clasa, este o elevă calmă ca orice copil de clasa a III-a. Profesorul nu a observat să fie supărată sau alte schimbări comportamentale”, declară Dan Partene, director Colegiul Național de Artă Octav Băncilă.

UPDATE 1 : Inspectorul școlar general al ISJ Iași, Luciana Antoci a oferit reporterilor BZI primele date despre dispariția fetei de 10 ani.

„Ne-am interesat și avem informare din partea școlii, respectiv a directorului. S-a întâmplat în felul urmator: fetița a iesit din sala de clasă pentru a merge la toaletă în timpul ultimei ore din program și din verificarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere se vede că ea a fost la toaletă, dupa a ieșit și a părăsit incinta școlii, în curte nu sunt camere însă a iesit cu fluxul de elevi care au temrinat prima parte a zilei, respetiv programul de dimineață, iar portarul care a fost interogat spune că nu a observat nimic neobisnuit.

Ceea ce știm noi acum este că fetița are niste antecedente, a mai dispărut o dată împreuna cu sora ei, imediat a fost informată poliția și acum se fac verificări. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat si ar fi riscant să fac o ipoteză”, spune inspectorul școlar general al ISJ Iași, Luciana Antoci.

Autoritățile au fost alertate, iar Inspectoratul de Poliție Județean a solicitat și sprijinul cetățenilor pentru găsirea copilului, inclusiv prin intermediul unui mesaj RO-Alert.

„La data de 17 mai 2024, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, la aceeași dată, minora ALAZAROAIE RIANA DANIELLE de 10 de ani, a plecat de la unitatea de învățământ, de pe raza mun Iași și nu a mai revenit.

La momentul plecării era îmbrăcată cu bluză de culoare negru cu gri pe lateral, pantaloni – jeans de culoare albastru închis, adidași negri iar pe cap purta o bentiță de culoare mov.

Semnalmente: 1,50 m înălțime, 40 kg, păr blond, ochi negri, ten deschis.

Persoanele care dețin și pot oferi informații cu privire la această persoană sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”, a transmis IPJ Iași.

De asemenea, părinții au cerut ajutorul oamenilor și prin intermediul rețelelor sociale.

„FETIȚĂ DISPĂRUTĂ! Riana Alăzăroie a dispărut ‼️‼️
Suntem într-o situație critică și avem nevoie urgentă de ajutorul vostru!
🆘 Dispariție: Astăzi, în urmă cu 3-4 ore.
📍 Locație: Zona Liceului Octav Băncilă.
Detalii despre fetiță:
Riana Alăzăroie, cl. III A, Colegiul CNAOB a dispărut. A plecat de la școală astăzi, 17.05 în jurul orei 12:00.
Descriere:
Riana era îmbrăcată ca în fotografia nr. 2, cu jachetă neagră.
Vă rugăm:
Dacă aveți informații sau ați văzut-o, sunați imediat la mama ei:📞 Telefon: +40 748 520 158
Orice detaliu este de ajutor”, au transmis părinții pe rețelele sociale.

Comentarii
  • Cautati-o la pakistanezii carora le dau unii de lucru pe aici.
    Pakistanezii sunt cunoscuti ca „groomers”, rapitori, violatori si traficanti de copii.
    Mai bine apelati la serviciile romanilor inclusiv pe livrari, sa nu ajungem si noi o mahala cum au ajuns unele tari.

  • Hai oameni buni. Ieșenilor, care aveți camere de securitate pe lângă liceul octav băncila . Vizionați înregistrările de azi, începând cu ora 11,40 , dacă am reținut bine. Offf. Dacă am fi fost în alta tara toată lumea de buna credință ar sari în ajutor sa găsească fetita! Treziti-va moldovenilor, altfel toți ceilalți romani, chiar și urmașii noștri, ne vor judeca pentru lipsa noastră de implicare în.. nimic. Offf

  • Vorbești prostii !

  • Daria Gurici Elena

    Săraca fetiță! E de la noi din școală și ne este foarte frică aveți grijă cu cine vorbiți și intrați în contact! Nu mai ieșiți din casă! Pot fi pakistanezii violatori și vânători de copi.Aveti mare grija

  • Nu vorbește prostii! Fetița chiar a dispărut și săraca nu s-a mai întors! Ea este de la noi din școală!!!

  • Mda. Acum doua zile, în București, un bărbat de peste 40 de ani a fost omorât cu bate de doi adolescenți de 16 și 17 ani. Azi dimibeata, în zona Nicolina Iași, un nebun flutura cuțitul în dreptul trecătorilor și nimeni nu l-a oprit. Romanii sunt un neam las, mediocru. Despre asta este vorba!

  • De investigat ce s a întâmplat la clasa , in timpul orei , văd că i s a făcut o poză în timpul orei . Cine a făcut poza ? , ce profesor era de serviciu pe școală ,
    Invatatorul respectiv trebuie sa dea relații
    Poate că fost o mica altercație cu colegii , au ras poate de ea , sa certat cu vreun coleg și nu a făcut față situației. Și atunci a ales sa fugă și să se ascundă. Dpdv emoțional unii copii sunt f fragili la 10 ani , atenție și la părinți , sa vb cu ea , când o găsesc sa o anunțe că nu o vor pedepsi.
    Nu este răpită , s a dus undeva unde se simte în siguranță. , bunici , rude , etc ,
    O veți găsi , nu e nimic de natura infracțională .

  • Pe langa mesajele de ro alert tare bine ar fi sa se faca grupari de voluntari care sa o caute , sa se adune toti si coordonati sa ajute politia la cautari la pas ….

  • Pakistanezul XXL

    Identitate să moară măta într-un viol cu negri și tactu rupt în gură de sirilankezi ! , că dacă nu eram noi mureai de foame homosexualule

  • Era romanca ? Ca bine zice lumea, dupa prenume era paki sau afgha. Bietii parinti, daca erau romani s-ar fi putut intelege cu localnicii.
    Sa nu stam degeaba. Sa facem potere, hai cu totii la cai !
    Musai sa gasim copila inainte de inserat, altfel o ataca animalele de prada infometate de urechi mov !

  • Pedeapsa cu moartea pentru rapire sau relatii sexuale cu minori sau alte abuzuri asupra minorilor.
    Simplu si curat.
    Am scapa de toti pedofilii, rapitorii si nebunii din tara.

  • cautati-o prin Palas Mall sau Gradina Palas.

  • verificati si tiganii din ciurea si pacuret
    astia tot indieni jegosi sunt

  • O fi fugit la bunicii din boston ! Sau in vreo tabara de creatie hartistika.
    A, apropos. Gasit hamster. Dau mesaj pe roalert sau apelez oamenii de bine ?

  • Grădinari ionut

    In baza carei legislații se foloseste ro alert? Ăsta e scopul creării LUI?

  • Haideți cu toții să ciomăgim toți pakistanezii din Iași ! Sunt niște violatori criminali ! , ei sunt sigur în spatele acestei tragedii inimaginabile ! , rupeți-le picioarele și capul la toți , moarte criminalilor

  • Jale in trafic

    Se schimbau semafoarele rosu verde rosu verde si nu circula nimeni. Toti cu ochii in telefoane, la volan, cu roalertu in fata.
    Macar aveti bunul simt si daca toti dati roalert in prostie, dati la ora exacta, macar sa foloseasca la ceva.
    In poza vad ca juna alerga pe coridor la scoala. Se grabea sa fie rapita, sau sa nu o ajunga roalertele din urma ?
    Chiar sa futi la cap un oras intreg ca sa gasesti diseara podoaba pe la vreun loc de joaca sau cofetarie !!!!
    Da’ un roalert cu votati x sau y pe cand ? Mai incolo, cand adoarme votantul…

  • @6:30 trollule, nu esti aceeasi persoana ca cea din primul comentariu, te dai in stamba aiurea

  • Grădinariu ionut

    De ce nu s a dat mesajul ro alert în cazul depozitului de muniție de război, găsit la Liceul V.Lupu? Erau în joc viețile a peste 250 elevi, profesori și locatari.

  • @jale în trafic+@grafinari ionut

    Bai mortaciune, marș in morții tai pe jos dacă te grăbești și te incurca șoferii care stau pe loc. Ar trebui sa oprin ro alert ca să ajungă un prăpădit rupt în kur acasă, de tine zic
    @gradinari ionut, adică tu ai pus o întrebare eleganta și legitima, baga-te-as cu capul în burta ma-tii

  • pentru pakistanezul anonim- limbaj tipic! pentru ca atat duce creierul tau , si atat poti scrie in doua randuri , din care unul este plin de injuraturi , este momentul tau in care ”dai ce este mai bun” .Persoana care a scris niste observatie la persoanele implicate in trafic de copii spunea un adevar , in cele din urma, care este binecunoscut din pacate, daca este sa urmarim stirile din UK sau alte tari din Europa vedem sute de cazuri nefericite de genul. Dar normal ca realitatea doare , iar IQ ul tau nu proceseaza un contra argument care pune in lumina proasta tara ta. Bine ca fetita a fost gasita si este in afara oricarui pericol. 🧡

  • E recensământul idioților in comentarii. Așa să se poarte cu voi oriunde ați merge, pentru că nu meritați nimic mai mult decât același rasism si xenofobie la adresa voastră. Cred ca își ascund doamnele poșetele când sunteți prin preajmă de frica sa nu fie jefuite de voi. Eu personal când văd că e străin mai multă încredere am că e om de treabă, decât oricare dintre voi cu doua clase, de vă curge din gură. Neam de ratați speriați de “străin”. Sunt pline puscariile de voi.

  • Eu zic ca roalert a fost folosit corespunzator (drept dovada ca fetita a fost gasita repede). Totusi sunt cazuri izolate, si mai degraba previi o eventuala tragedie. Ca a fugit ca a fost rapita, este irelevant! Mesajul a ajuns proabil la un om care a vazut-o in aroneanu. Ce va mai place ciocoloata unora….

  • Pe handicapații ăștia care scriu tot felul de prostii la fiecare articol din ziar,nu îi întreabă nimeni de sănătate.Sunt câțiva debili mintali aici,doamne ferește să te întâlnești cu ei pe strada când nu își i-au tratamentul.Politia ar trebui sa cerceteze puțin cauza și să le facă o internare la Nr 7.Radem glumim dar pe aici sunt psihopați de’a dreptul.
    Felicitari domnului care a reperat fetița și autoritatilor,mă bucur enorm că a ajuns în sânul familiei.

  • Drum bun, nu mai sta cu neamul de ratati, muta-te in India! Pa! Ia-l si pe Ciolacu cu tine

  • Pakistanezii !, ei sunt de vină !, să moară familia lor

  • Dispare o fetita , minora , alerta maxima , DA? iar schizifrenul de mosh carnetel o arde cu parul in ochi + e chel luciu) Bolshevicul tot cacat rusesc va debita

  • OK, sunt de acord sa fie, incazuri dintr-astea urgente maxime, dar cand eram, azi, in steptare in cabinet la medic cardiolog si incepe sa sune dement alarma sta, bai frate, nu e normal. Fara gluma, era sa avem alte probleme. Nu stiu cum e satarea facuta, e posibil sa fie greseala mea, dar daca era o alarma de bombardament, tot asa suna, sau de cutremur ditr-ala nasol, peste 7 grade, la fel?

  • de la Liceul Octav Bancila au gasit-o in localitatea Aroneanu? a luat-o vantul pe sus? nu stie ca dupa ore o asteapta ma-sa sau tat’su? asta inseamna mocangeala pe transportul public la copkii. ajung la ma-sa-n praznic. ma cauta-i dupa aia. descreierata generatie de copkii a mai aparut pe lume, fereasca!

  • Daca ii da să mănânce căcaturi normal că o ia langa pe drumuri. Poate ar fi util să fie luată în îngrijirea statului și înfiată decât la părinți neglijenti

  • da’ daca a mai plecat o data cu sor’sa, inseamna ca sunt motive, dar daca is pusi in functie numai pilosi incompetenti cum sa se afle adevarul si sa se faca dreptate? Cine sa intrebe copiii ce se intampla acasa? Ca si monstrii pot avea copii. In afara de asta, de ce pentru ceilalti copii care dispar saptamanal aproape nu se da alerta? Aia is saraci, dispar de foame de acasa, autoritatile nu sunt interesate decat strict de propriile salarii: ziua trece, leafa merge. Statul roman e o gluma, un stat falimentar condus de niste marionete drogate. Toti boschetarii au ajuns politicieni si funcționari publici, dar au arfe de sange albastru.

  • ,,parentingul” excesiv dauneaza grav independentei de adult in devenire unui copil!!

  • Pentru identitate ce treaba au livratorii.. cum vor romanii sa lucreze in strainatate asa vin si strainii sa lucreze la noi.. nu are treaba cu subiectul

  • Bine a intrebat cineva despre faza de la liceul V. Lupu. Acolo era nesemnificativ, ai ?

  • “Acum nu este la fel, fetița era în timpul orei, s-a dus la baie, iar profesorul a observat să nu se mai întoarce înapoi.” S-a se întoarcă înapoi??? Asta e pleonasm și e mare rușine ca Dan Partene, director Colegiul Național de Artă Octav Băncilă să facă asemena greșeală scrisă. Zici ca e la Vaxpolupi nu director de Colegiu Național. Bine ca nu s-a întâmplat nimic rău cu dromomanca asta mică.

  • Idiotule, dacă nu se da ro alert în alte cauze în care ar trebui, nu înseamnă că nici de data asta n-ar fi trebuit. Logica boului.

  • Sigur au fost niște pakistanezi criminali violatori care au vrut să. O fuotă !, că așa este la ei acolo !, sigur au luat-o vreo 10 , 15 pakistanezi lucrători și s-au dus în pădure să o pocnească în grup dar au abandonato în urma alarmei de pe telefoane !, moarte pakistanezilor !, pe unde îi prindeți rupeți-le capul la groomers

  • Dispăruse de 3-4 ore până la roalert? Cine a decis utilizarea serviciului roalert? Cine o putea recunoaște după nume și prenume?
    Abuz clasic!

  • Cum naiba a ajuns in vie la sorogari?

  • In sfarsit ne-am trezit! Felicit implicarea societatii imediat cum s-a observat ca un copil a disparut! Asta inseamna sa iti faci treaba! Asta inseamna sa ne implicam IMEDIAT ! BRAVO!

  • Buna întrebare

  • BURSA BARFELOR

    foarte bine ca a fost gasita. felicitari.
    dar babele barfitoare de la ziar acum ca s-a terminat ar tb sa spuna a carui smecher era fetita de a beneficiat de o asa mediatizare nationala si ro alert in 3 ore ???

  • Este de vina paznicul scolii ,profesorul de serviciu ,si directorul. Fetita era in scoala la program cum de a reusit sa plece ? Incompetenta crasa. Sa vedeti cum inspectoratul scolar si Politia vor musamaliza cazul

  • Fata are probleme, vizibil. O sa mai plece. Lasati pakistanezii in pace cistiga si ei o piine.Daca nu va convine, faceti voi ce fac ei.

    Si cind va pleca va tot pleca.

  • Sint de vina parintii, a cui o fi ea.Sau e cu probleme sus

  • Cand sunt implicati minori, identitatea nu trebuie facuta publica !
    Cate procese penale pe capul vostru…

  • Mădălina-Elena Pichiu – ZDI

    „A plecat de la Colegiul Octav Bancila!!!|

    In sfarsit o informatie utila. Multzam. Ne’a dat alerta per mobile azi la 16:22 cand eram deja in Auchan si adineauri iar, acasa, 18:15. Daca stiam atunci, initial, puteam chiar renunta la cumparaturi sau macar le puteam amana si in schimb patrulam zona. Asa insa, acum sunt mai departe geografic. Dar umbla masini de politie prin oras. Cum naiba a ajuns asta in Aroneanu la viile Sorogari, la 10 ani, iesind de la shcoala? A gresit autobuzul, a urcat in 601 in Targu Cucu – si nu si’a dat sama tot traseul? Asta deci a fost rapire de minor, iar voi stiti mai mult decat spuneti. In Christosu’ ma’ti de zg^tie, de 2 ori mi’a urlat telefonul ieri din cauza ta. Am crezut ca vin teroristii sovietici. Te’ai certat cu niste colegi. Ei – si? Pentru asta trebuie sa perpelesti pe jar un oras intreg? Cum ai evadat din shcoala? Daca deja la abia 10 ani faci asta, atunci acum trebuie sa fii eleva la aia cu nevoi speciale, nu la „Bancila”, fiindca mai tarziu, daca mai apuci, ai sa faci si mai rau. Vad deja dupa ce hal de nume ti’au pus cum (nu) te’au crescut – niste cretini botosaneni carora le place Rihanna, tot o evazionista fiscala si aia care nu inteleg de ce e considerata muziciana.

  • Dacă la 10 ani este cel puțin la a două fugă din școală atunci este clar !, este o poamă bună care o să mai facă multe probleme , urmează fuga de acasă , povești cu iubitul , videochat , ierburi trase și alte năzbâtii din perioada adolescenței

  • Musamalizare?

    Cum a ajuns fata in Sorogari din centrul orasului? Nu e o cale directa acolo, ai de coborat in Ticau si sa urci pe partea cealalta. A fost aici o rapire? Incep oare si autoritatile romane sa musamalizeze cazuri care sunt impotriva corectitudinii politice, cand vine vorba de migranti, cum se intampla in Vest?
    Eu vreau sa vad interviuri cu fata si cu parintii ei, vreau sa stiu cum anume a ajuns ea tocmai acolo, eu sincer m-am plimbat prin mai toata zona aia dar niciodata nu mi-a venit sa o iau spre Sorogari de acolo, sa cobor valea spre Ticau si sa urc pe partea cealalta.
    Cu cine a fost in vie, in ce conditii si ce s-a intamplat acolo

  • Unde vezi tu ma ca fata are probleme? Mai si invata la Colegiul National Octav Bancila.
    Ti-au tras-o bine indienii si pakistanezii, iti plac asa mai rapanosi?
    Mai rapesc, mai violeaza si mai traficheaza niste copii in Vest dar mananca si ei o paine, nu?
    Mie mi-a ajuns cat am stat in Vest si s-a umplut acolo cu timpul de ciori galagioase, rapanoase si delicvente, am revenit aici si nu am nevoie sa se intample la fel si aici.

  • am crezut ca e cutremur cand am primit alerta, facea telefonul de ziciai ca vine cutremurul din 77. Iti dai seama cand va veni cutremurul pe bune, nici nu voi mai considera alerta importanta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
04 iulie 2024
04 iulie 2024