Actualitate

Mesaj transmis de Rareș Bogdan pentru Florin Cîțu și Ludovic Orban: „Nu putem să ne batem joc de cetățeni!”

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaj transmis de Rareș Bogdan pentru Florin Cîțu și Ludovic Orban Nu putem să ne batem joc de cetățeni
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că liberalii nu vor ceda Ministerul Justiției către PSD

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan le-a transmis mai multe mesaje premierului Florin Cîțu și președintelui liberal Ludovic Orban.

Rareș Bogdan le-a cerut celor doi să vină cu reforme și să pună în practică promisiunile electorale pentru a nu-și bate joc de cetățenii care i-au votat.

„Florin Cîțu e premier. Tot ce cer eu e să fie un premier reformist. Să facă reforme, să fie ferm. Să vedem bugetul cât mai repede. Pentru Ludovic Orban, mesajul este unul singur: să vină cu reformele în Camera Deputaților, unde este președinte, să pregătească o lege de tăiere a pensiilor speciale, și o lege pentru alegeri în două tururi de scrutin, pentru că sunt promisiuni electorale făcute de către PNL. Nu putem să ne batem joc de cetățeni”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: „Haideți să tăiem măcar pensiile speciale“

Liderul liberal a precizat că ar trebui, în primul rând, tăiate pensiile speciale.

„Am văzut un anunț legat de pensii. Am văzut ce a spus Ludovic Orban. Dacă nu ar crește pensiile… Haideți să tăiem măcar pensiile speciale. Să fie o comunicare coerentă și să venim cu măsuri reformiste”, a subliniat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban: „Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022“

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat luni că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022. Sistemul de a crește punctul de pensie în iulie, în septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să se facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și se va derula într-un ritm cât de alert este posibil. Procedura de recalculare urmărește un lucru foarte simplu, și anume: dacă un pensionar are o contribuție similară să aibă aceeași pensie indiferent de anul când s-a pensionat”, a anunțat Ludovic Orban.

În privința pensiilor speciale, liderul PNL a spus că „în planul Guvernului există obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde și reglementări viitoare la pensiile speciale, la pensiile de serviciu, pensiile ocupaționale”.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță și bursele elevilor

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat că s-a decis în coaliția de guvernare neacordarea tichetelor de vacanță pentru bugetari aferente acestui an. Orban a explicat că nu se mai acordă vouchere de vacanță pentru că rămân valabile voucherele de vacanta nefolosite anul trecut si care pot fi folosite in cursul.

„Nu se emit noi vouchere de vacanta pentru ca sunt vouchere de vacanta valabile in continuare”, a zis Ludovic.

Liderul liberal a vorbit despre bursele elevilor, spunând că a fost stabilit un cuantum minim 100 de lei, bani care vor fi asigurați din bugetele locale.

„Ce am stabilit pentru prima oară – un prag minim pentru bursele elevilor. Existau diferite decizii de consilii locale care dădeau burse de 14 lei sau de 16 lei, iar în alte consilii locale dădeau burse locale de 200 de lei sau de 300 de lei. Sunt mai multe categorii de bursă, patru categorii de bursă. Ce am stabilit noi este un cuantum minim al burselor care trebuie acordate de consiliile locale, care este de 100 de lei”, a anunțat Orban.

Adauga un comentariu