Actualitate

Mesaj viral al unui comerciant: „Arafat, spune tu, pe cine să concediez?”

Publicat: 11 nov. 2020
Magazinul lui Mădălin Pîslaru
Magazinul lui Mădălin Pîslaru

Un mesaj al unui comerciant din Craiova adresat șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a devenit viral pe internet.

Mădălin Pîslaru, un craiovean, are un magazin non-stop chiar lângă Spitalul Clinic Judeţean, unde produsele pot fi achiziţionate doar de la ghişeu. La micul său magazine lucrează 12 persoane, dar după introducerea noilor restricții de către Guvernul liberal, acesta trebuie să închidă pe timpul nopții.

În aceste condiții, craioveanul se vede acum nevoit să renunțe la jumătate dintre angajații săi.

„Arafat, spune tu, pe cine să concediez?”, i-a cerut Mădălin Pâslaru secretarului de stat Raed Arafat, după ce s-a văzut pus în postura de a-și reduce activitatea din cauza introducerii noilor restricții.

Craioveanul a scris pe pagina lui de Facebook că nu înţelege de ce pe timp de noapte, oamenii pot să intre într-o benzinărie şi să cumpere, de exemplu, o sticlă cu apă, iar de la ghişeul magazinului său acest lucru nu mai este posibil.

„D-nul Arafat & CO, magazinul din fotografie este magazinul meu, un magazin non-stop, care serveste doar la ghişeu, DOAR LA GHISEU! Din acesta mică afacere trăiesc 12 jumătăţi de familii care, începând de luni seara nu mai au dreptul să cumpere o sticlă de suc sau o prăjitură pentru cei de acasă, pentru că d-nul Arafat & CO au hotărât că noaptea nu mai avem voie sa vindem la ghişeu!!!! Din acest motiv destul de evident, vânzările s-au înjumătăţit în secunda unu!”, a scris Mădălin Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

Mesajul comerciantului craiovean: „Vă rog să hotărâţi dumneavoastră şi cine pleacă acasă, dar vă rog să-mi scrieţi cât mai urgent!“

Craioveanul îl întreabă retoric pe Raed Arafat la care dintre 12 angajate să renunțe, deoarece el nu vrea să facă rău familiilor acestora.

„Cele 12 jumătăţi sunt, de fapt, 12 fete. D-nul Arafat & CO, eu va scriu aici lista cu numele lor si vă rog să alegeţi dvs 6 persoane…care consideraţi dvs, că nu mai merită să-şi primească salariul începând de ieri! Chiar am nevoie de ajutorul dvs! Dacă aţi hotărât că putem intra în benzinărie noaptea să cumpărăm o sticlă de apă, iar la geamul non-stop-ului meu nu se poate pentru că este COVID, vă rog să hotărâţi dvs şi cine pleacă acasă, dar vă rog să-mi scrieţi cât mai urgent, toate cele 12 fete stau cu sufletul la gură! Sunt foarte îngrijorate, nu am anunţat cine va mai putea sa manânce o pâine şi cine nu!”, îl întreabă Mădălin Pîslaru pe șeful DSU.

„E păcat să ne batem joc de oamenii ăştia!“

Extrem de supărat de decizia luată de guvernanții liberali, comerciantul craiovean îi transmite lui Raed Arafat să-I trimită cât mai repede lista cu angajatele pe care să le dea afară.

„E păcat să ne batem joc de oamenii ăştia, aşa că, vă rog, ştiu că sunteţi ocupat, un minut făceti-vă timp şi pentru mine, să le dau şi eu vestea azi, că ce mă mai întreabă săracele: «Şefu’, noi ce facem în situaţia asta?» Maria1, Maria2, Maria3, Maria4, Maria5, Maria6, Maria7, Maria8, Maria9, Maria10, Maria11, Maria12. PS: Va mulţumim anticipat pentru timpul pierdut aiurea cu noi!”, a mai spus Mădălin Pîslaru.

Magazinele închise după ora 21.00

Raed Arafat a declarat că propunerea ca magazinele să se închidă la ora 21.00 a fost luată pentru limitarea mobilității și contactelor și pentru reducerea riscului de răspândire a cazurilor de COVID-19. Program normal vor avea în continuare companiile care fac livrări la domiciliu, farmaciile și benzinăriile.

Secretarul de stat a explicat și de ce a fost limitată deplasarea între orele 23.00 și 05.00.

Este intervalul în care tinerii, cel mai mult, se deplasează, se viziteazăfac petreceri, inclusiv poate afară. Sunt studii făcute și în alte state care arată că există impact, mai multe țări au luat această măsură”, a spus Raed Arafat.

Comentarii
  • Articolul este chiar foarte interesant.Se circula noaptea , tinerii, taximetristii, tinerii circula pana noaptea tarziu, lumea vine sau pleaca la tren , la avion se circula destul noaptea si non- stopurile sint unica sursa de aprovizionare

  • Bre, tocmai că nu circulă decât f puțini noaptea, de acu’ înainte și dejeaba are angajate noaptea, că nu au cui sa vanda! Cam așa stă problema!

  • Daca omul nu ar avea vanzari noaptea nu ar tine deschis. Si in Iasi sunt destule magazine non stop si au vanzari cei care ies l a22 din tura de noapte cei care intra la 6 in tura de zi isi cumpara cate ceva in plus tinerii circula pana pe la 3 noaptea sa excludem pensionarii care se culca odata cu gainile

Adauga un comentariu