Economic Local

Mesaje incendiare! Limbaj golănesc! Amenințări incredibile la adresa rromilor, făcute de un funcționar public al Prefecturii: „Zdrențe jegoase”

Publicat: 21 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Elena Motaș, consilier pe probleme de rromi la Prefectura Județului Iași, și-a jignit oamenii pe care ar trebui să-i reprezinte, adresându-le cuvinte greu de reprodus. „Zdrențe”, „jegoși”, „oportuniști”, „pârliți” sunt apelativele folosite de Elena Motaș la adresa mediatorilor de etnie rromă din Iași. Contribuabilii nu ar trebui să suporte, din taxele și impozitele pe care le achită, un asemenea comportament

Un funcționar public din Iași este în centrul unui scandal-monstru, care ar putea să îl lase fără locul de muncă. Elena Motaș, consilier pe probleme de rromi la Prefectura Județului Iași, și-a jignit oamenii pe care ar trebui să-i reprezinte, adresându-le cuvinte greu de reprodus. „Zdrențe”, „jegoși”, „oportuniști”, „pârliți” sunt apelativele folosite de Elena Motaș la adresa mediatorilor de etnie rromă din Iași. Elena Motaș este soția lui Constantin Viorel Motaș, fost inspector pe problemele minorităților la Inspectoratul Școlar Județean Iași. În vară, Constantin Viorel Motaș nu a mai fost numit inspector pentru minorități de către ISJ și Ministerul Educației Naționale, deoarece nu îndeplinea condițiile necesare în acest sens, nefiind membru în Corpul Național de Experți în Management Educațional (CNEME). Mai mult decât atât, nu este titular în învățământul preuniversitar, nereușind sa ia până acum minim nota 7 la examenele de titularizare.
Din momentul în care soțul ei a fost dat afară din funcția pe care o ocupa, Elena Motaș a început un război cu tot ISJ-ul, inventând tot felul de scandaluri de așa-zisă „segregare” a elevilor rromi din Iași. Dar să nu credeți că pe Elena Motaș o interesa soarta elevilor rromi din Iași. Pe ea o interesa doar ca soțul ei să ocupe în continuare funcția de inspector la ISJ.

A încercat să boicoteze o acțiune care îi ajuta pe elevii rromi

Disperată că soțul ei nu a mai ocupat funcția de inspector la ISJ, Elena Motaș a încercat chiar să boicoteze o întâlnire a conducerii Inspectoratului cu directorii, directorii adjuncți, consilierii școlari, mediatorii și profesorii care predau Limba rromani. ISJ Iași, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, a organizat în ziua de 17 septembrie, la sediul Casei Corpului Didactic, activitatea de formare „Strategii și practici educaționale centrate pe reducerea abandonului școlar și prevenirea segregării în mediul școlar”. Scopul acestei întâlniri a fost de a dezbate prioritățile educaționale privind integrarea copiilor minoritari în mediul școlar și de a analiza strategiile de intervenție. Ei bine, ce credeți că a făcut Elena Motaș? Nu a interesat-o că la un asemenea eveniment se pot identifica cele mai bune soluții pentru a ajuta la integrarea elevilor rromi, ci a încercat să boicoteze întâlnirea.

Mesaje suburbane și greu de reprodus

„Dragii mei, întâlnirea de astăzi (17 septembrie – n.r.) nu intră în atribuțiile voastre, dacă cineva vă amenință și vă forțează, vă rog să mă informați. Aveți telefoane, vă rog înregistrați. Dacă nu luați atitudine, vă meritați soarta și veți fi toată viața niște pârliți în fața gagiilor. Nu are cine să vă facă nimic. Aveți contracte pe perioadă nedeterminată și nu are nimeni dreptul să dispună de voi. Astăzi este testul vostru de solidaritate și verticalitate”, a fost mesajul postat pe un grup intern de Elena Motaș și adresat mediatorilor și profesorilor care predau Limba rromani, în ziua de 17 septembrie, când la Casa Corpului Didactic era programat evenimentul organizat de ISJ și CJRAE.
Este foarte interesant de observat cum îi privește Elena Motaș pe români, în relația cu rromii: românii sunt, de fapt, niște „gagii”, în accepțiunea unui funcționar public plătit regește chiar din banii românilor. Numai că atunci când a văzut că mesajul ei a fost ignorat de majoritatea celor cărora le era adresat, Elena Motaș și-a dat arama pe față și a aruncat cu injurii, în același grup. „Să vă fie rușine zdrențe jegoase și oportuniste. Ați fost toți ajutați, ne-am luptat pentru voi, și voi ca Brutus. Rușine și greață îmi este de voi”, a fost mesajul șocant publicat de Elena Motaș.

Elena Motaș este plătită regește din banii contribuabililor

După câteva minute, mesajul a fost șters, dar mai mulți reprezentanți ai etniei rrome, cărora nu le vom da încă numele, pentru a-i proteja, l-au salvat și l-au trimis la redacția BZI, fiind șocați de modul în care li se adresează Elena Motaș.
Autoritățile ar trebui să se autosesiseze în fața acestei aberante stări de fapt. Limbajul funcționarului public Elena Motaș, plătit cu câteva zeci de milioane de lei lunar din banii noștri ai tuturor, ar trebui sancționat exemplar! Contribuabilii nu ar trebui să suporte, din taxele și impozitele pe care le achită, asemenea comportament. Mai mult, flagrant este că un funcționar care ar trebui să combată discriminarea îi face pe conaționalii ei „zdrențe jegoase”, iar pe români în denumește „gagii”

Adauga un comentariu