Local

Mesajul deputatului Petru Movilă de Ziua Românilor de Pretutindeni

Publicat: 31 mai 2020

Deputatul ieșean Petru Movilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Sărbătorim astăzi Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială pentru noi toţi, cei de acasă, dar şi cei aflaţi în afara graniţelor ţării. În acest an ne aflăm în faţa unei mari încercări, iar poporul român a dat testul suprem. Cei aflaţi peste hotare au înţeles vremurile pe care le trăim, au încercat să respecte deciziile autorităţilor, chiar dacă asta a însemnat să fie departe de cei dragi. Suntem împreună pe un drum lung, dar vom izbuti să ieşim la liman. Romanii sunt un popor unit, sunt mereu alături de compatrioţii lor şi asta ne dă speranţă pe viitor.

Romanii, indiferent pe ce parte a globului se afla, mereu au demonstrat că nu uita de unde au plecat, că România va fi întotdeauna casa lor. Romanii de pretutindeni sunt fraţii noştri, iar neamul românesc a arătat unitate în cele mai grele momente. Suntem aceeaşi romani şi la nunţi, botezuri, suntem aceeaşi români şi în momente de cumpănă. De la Vlădică până la Opincă romanul a demonstrat unitate şi şi-a apărat tara de turci, ruşi, austro -ungari, în timpul marilor războaie ale secolului trecut. Romanii au demonstrat că sunt fraţi, orice ar fi şi prin orice momente ar trece.
La mulţi ani, dragi romani, la mulţi ani tuturor celor care simt şi trăiesc româneşte, oriunde s-ar afla!”, a spus Petru Movilă.

Adauga un comentariu