Razboi în Ucraina

Mesajul înfiorător al președintelui Zelenski, după ce Ucraina a lovit crucișătorul de rachete Moskva – VIDEO

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Mesajul înfiorător al președintelui Zelenski după ce Ucraina a lovit crucișătorul de rachete Moskva - VIDEO
Zelenski a acuzat Kremlinul că ar putea folosit armament nuclear sau chimic

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu pentru CNN, în cadrul căruia a transmis un avertisment întregii lumi cu privire la posibilitatea ca președintele rus, Vladimir Putin, să folosească armament nuclear tactic în Răboiul din Ucraina: „toate țările din lume trebuie să fie îngrijorate”.

Zelenski a acuzat Kremlinul că ar putea folosit armament nuclear sau chimic, pentru că nu acordă nicio valoarea vieții ucrainenilor. Interviul s-a desfășurat la Kremlin, din biroul președintelui Ucrainei.

”Nu doar eu, ci toată lumea, toate ţările din lume trebuie să fie îngrijorate, pentru că poate să nu fie o informaţie reală, dar poate fi adevărul”, a avertizat Zelenski, în engleză.

”Armamentul chimic, ar trebui s-o facă, ar pute-a s-o facă. Pentru ei, viaţa poporului (ucrainean nu înseamnă) nimic. De aceea”, a declarat el.

Zelenski cere întregii lumi să se pregătească

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a rămas în Ucraina de când Rusia a declanșat un război țării pe care o conduce, respectiv de 50 de zile. Armata ucraineană s-a opus unor serii de încercări ale Kremlinului de a cuceri capitala Kiev, ba chiar a obligat armata rusă să se reorienteze înspre estul şi sudul ţării, unde Ucraina preconizează o escaladare semnificativă a conflictului în zilele următoare.

Crucișătorul Moskva s-a scufundat joi

Una dintre cele mai importante nave de război ruse, crucişătorul Moskva, nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră, s-a scufundat joi, în urma unui atac cu rachete de tip Neptun, afirmă Ucraina, din cauza unui incendiu care a detonat muniţia de la bord, afirmă Rusia.

Rusia a atacat cu rachete periferia Kievului, pe care o poate viza cu armament cu rază lungă de acţiune.

Oficiali americani avertizează că Putin, încolţit, poate folosi armament nuclear tactic în Ucraina.

SUA nu au observat încă semne că Rusia ar urma să folosească armament nuclear

Directorul CIA, William Burns, a anunţat că Agenţia supraveghează ”foarte atent” această posibilitate şi a subliniat că Statele Unite nu au observat măsuri care să arate s-ar pregăti de acest lucru.

”Având în vedere că preşedintele rus (Vladimir) Putin şi liderii ruşi pot să fie cuprinşi de disperare, ţinând cont de înfrângerile pe care le-au suferit până acum din punct de vedere militar (în Ucraina), niciunul dintre noi nu poate lua în neserios ameninţarea pe care o reprezintă o eventuală recurgere la armament nuclear tactic sau la armament nuclear de putere slabă”, a avertizat joi, într-un discurs la Universitatea Georgia Tech, la Atlanta, William Burns.

Fotografia postată de Zelenski cu Moskva înainte ca aceasta să fie distrusă pe Marea Neagră

Volodimir Zelenski s-a fotografiat miercuri cu timbre în care apare nava rusă Moskva înainte ca aceasta să fie grav avariată, miercuri noapte.

Zelenski a postat miercuri, pe contul său de Instagram o fotografie în care ține în mână timbre emise de Poșta Ucraineană dedicate celebrului gest de sfidare al soldaților ucraineni de pe Insula Șerpilor, în care a fost implicat crucișătorul grav avariat miercuri noapte, Kievul spunând că a fost lovit cu rachete Neptun.

Acel moment de la începutul războiului a devenit unul de referință pentru rezistența ucrainenilor, iar în el a fost implicat tocmai crucișătorul Moskva, nava amiral a Rusiei la Marea Neagră, căruia soldații de pe Insula Șerbilor i-au spus ”navă rusă, du-te dracului” (traducere aproximativă, expresia în limba ucraineană fiind foarte obscenă).

„Nu uitați că nava rusă merge întotdeauna într-o singură direcție”, a scris președintele ucrainean pe rețeaua de socializare.

Comentarii
Adauga un comentariu