National

Mesajul MApN dedicat veteranului Emil Vețeleanu – FOTO

Publicat: 04 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ministerul Apărării Naționale a publicat, pe platforma de socializare Facebook, un mesaj dedicat veteranului Emil Vețeleanu. Bătrânul în vârstă de aproximativ 101 ani care a fost ignorat de Ziua Națională a României de oficialii ce au fost prezenți la depunerea coroanelor la Statuia Libertății din Vâlcea.

MApN îi transmite mulțumiri veteranului pentru serviciul său. De asemenea, publică o imagine în care acesta apare alături de două cadre militare.

”Veteranii sunt stâlpii ţării noastre, chiar dacă acum bătrâneţea i-a slăbit. Nimic nu e mai frumos decât sprijinul dintre generaţii. Mulţumim, nea Emil, pentru serviciul tău şi mulţumim că alegi să fii alături de noi de fiecare dată, cu drapelul în mână şi în suflet.

Emil Vețeleanu este veteran de război şi se spune că e ultimul supraviețuitor din Vâlcea al celebrei bătălii de la Cotul Donului. A participat 5 ani pe front și a supraviețuit inclusiv febrei tifoide. La cei 101 ani ai săi, participă la fiecare eveniment de comemorare a ostașilor căzuți în cele două războaie mondiale organizate în Râmnicu Vâlcea.

O fotografie cât o mie de cuvinte! O poveste a întregii generaţii de veterani, cei nelipsiţi, cei care au răspuns mereu „Prezent”! Un singur cuvânt pentru nea Emil: Respect!”, se arată în mesajul MApN.

Veteranul de război nu a fost salutat de nicio persoană, deși avea mâna întinsă și merita îndeosebi felicitări.

 

Adauga un comentariu