Actualitate

Mesajul neurochirurgului Vlad Ciurea pentru cei care nu vor să poarte mască de protecție: „Să trecem de COVID și scoatem botnița!“

Publicat: 13 oct. 2020
Neurochirurgul Vlad Ciurea în birou
Profesor doctor Vlad Ciurea

Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a transmis un mesaj cei care nu vor să poarte mască de protecție, considerând că aceasta le fură libertatea.

Vlad Ciurea spune că masca nu se poartă pentru frumusețe ci pentru protecție.

„Cred că aici este un defect de explicare. În primul rând, toți, cum ascultăm agentul de circulație, așa și noi, ascultăm specialiștii. Ce spun specialiștii în boli infecțioase? Specialistul spune, în afară de igienă, purtați mască! Pentru dumneavoastră, ca să vă protejați, și în al doilea rând ca să nu expectorați pe cel dinaintea dumneavoastră. M-am obișnuit toată ziua să am mască. Nu e nimic grav în problema aceasta, nu ca frumusețe… vă dați seama ce mijloc simplu, simplu de protecție! “, a declarat Vlad Ciurea.

„Să trecem de COVID și scoatem botnița!“

Medicul neurochirurg face o comparație între purtatul măștii de protecție de către oameni și botnița ce se pune câinelui. Pornind de la comparația pe care p fac unii cu botnița, Vlad Ciurea susține că și oamenii trebuie să poarte masca de protecție pentru a evita pericolul.

„Cățelul ăla pe care îl ducem în parc și spune «Puneți-i botniță» că e pericol, nu? Îi pui botnița repede, dar nu comentezi. Lui cuțu-cuțu trebuie să-i pui botniță, că e rău, dar omul? La ăla respectă, îl vaccinăm, dar pe om nu! Să trecem de COVID și scoatem botnița! E temporară! Și atunci devenim liberi“, a precizat Vlad Ciurea.

Ludovic Orban: „Masca de protecție poate deveni obligatorie în spațiile publice“

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, 9 octombrie, că masca de protecție ar putea deveni obligatorie în spațiile publice.

Primul ministru a declarat că masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice doar dacă numărul de infectări va crește. Ludovic Orban a subliniat că se vor intensifica controalele la nivelul instituțiilor publice.

„Sigur, dacă va creşte numărul de infectări, se poate ajunge şi în această situaţie (a obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice, n.r.). Pe de altă parte, important e ca masca să fie purtată în spaţii închise, iar în afara incintelor, să fie purtată în spaţiile aglomerate, în pieţe, pe peroane de gări, în staţii de autobuz, peste tot unde există aglomeraţii.

Cum s-a impus, de exemplu, în jurul şcolilor – că mulţi nu au înţeles de ce s-a luat decizia de obligativitate a portului măştii în jurul şcolilor – pentru că sunt mulţi părinţi sau bunici care îşi duc copiii la şcoală şi unii dintre ei s-a văzut pe imagini că nu poartă mască şi atunci am decis că este obligatoriu portul măştii pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, astfel încât şi părinţii să aibă obligativitatea de a purta mască, nu numai copiii”, a precizat premierul.

Protest împotriva purtării măștii de protecție

Într-o perioadă în care numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere iar Capitala riscă să intre în carantină din cauza ratei de incidență ridicată, mai mulți bucureșteni au decis să iasă în Piața Universității pentru a protesta cu privire la măsurile sanitare impuse de către autorități.

Protestatarii nu sunt de acord cu purtarea măștii de protecție și cer renunțarea la măsurile luate în ultima perioadă. Mai mult decât atât, protestatarii cer libertate și respectarea drepturilor omului, reclamând o dictatură medicală.

Cei care protesteasă în Piața Universității sunt însoțiți de copii iar măsurile împotriva coronavirusului precum purtarea măștii sau distanțarea socială sunt complet ignorate.

Adauga un comentariu