International

Mesajul Papei Francisc la Slujba de Înviere. ”Creştinii să nu uite că temerile lor vor fi înlocuite de speranţă”

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul Papei Francisc la Slujba de Înviere. Creştinii să nu uite că temerile lor vor fi înlocuite de speranţă
Papa Francisc a transmis un mesaj emotionant in cadrul slujbei de Inviere

Mesajul Papei Francisc la Slujba de Înviere a fost unul de-a dreptul emoționant. În acest weekend, catolicii din întreaga lume au sărbătorit Paștele. În mesajul transmis, a făcut referire la perioada dificilă cu care se confruntă întreaga omenire.

Suveranul Pontif a făcut un apel la omenire să nu își piardă speranța.

Mesajul Papei Francisc la Slujba de Înviere

”În aceste vremuri întunecate, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii nu trebuie să uite că lacrimile lor vor fi uscate şi temerile lor vor fi înlocuite de speranţă”, a spus Papa Francisc la liturghia de Paşte din Bazilica Sfântu Petru sâmbătă seara.

„Întotdeauna este posibil să începem din nou în ciuda tuturor eşecurilor noastre. Dumnezeu poate crea o operă de artă. Din rămăşiţele ruinate ale umanităţii noastre, Dumnezeu poate pregăti o nouă istorie”, a mai adăugat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a transmis întregii omeniri să nu își piardă speranța ”în aceste luni întunecate ale pandemiei”, Papa i-a îndemnat pe toţi să „asculte pe Domnul Înviat în timp ce El ne invită să începem din nou şi să nu pierdem niciodată speranţa”.

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor în Bazilica Sfântul Petru

Anul acesta, doar circa 120 de credincioşi au luat parte la mesa de duminică, alăturându-se papei şi celor 30 de cardinali, într-o aripă secundară din enorma Bazilica Sfântul Petru.

În Italia este în vigoare un nou lockdown naţional, preconizat să se încheie după Paşte. Vaticanul, oraş-stat suveran, situat în centrul Romei, a aplicat restricţii similare.

Aproape toţi participanţii la slujbă, mai puţin papa şi membrii corului, au purtat măşti.

Papa Francisc a redus salariile cardinalilor şi clericilor pentru a evita concedierea unor angajați

Cardinalii care lucrează la Vatican şi locuiesc în Cetatea Sfântă sau la Roma ar beneficia de salarii de aproximativ 4.000-5.000 de euro pe lună, mulți dintre aceștia trăind în apartamente mari pentru care plătesc chirii cu o valoare situată mult sub prețul pieței, notează Reuters.

Astfel, clericii, vor avea salariile reduse cu 3%-8%. Creșterile salariale programate vor fi suspendate până în martie 2023. Aceste prevederi vor fi valabile şi în cazul angajaților de rang superior de la bazilicile papale.

Muzeele Vaticanului, o sursă importantă de venit, au fost nevoite să își închidă porțile în cea mai mare parte a ultimelor 15 luni, din cauza pandemiei de COVID-19.

Mesajul Papei Francisc la Slujba de Înviere a fost unul de-a dreptul emoționant având în vedere situația în care ne aflăm.

Adauga un comentariu