Actualitate

Mesajul prim-ministrului Ludovic Orban cu ocazia Zilei Naționale a României

Publicat: 01 dec. 2020
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților
Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a anunţat astăzi, 10 februarie 2021, faptul că studenţii vor avea gratuitate limitată

Prim-ministrul statului român, Ludovic Orban, a transmis un mesaj marți, 1 Decembrie 2020, cu prilejul Zilei Naționale a României. Acesta susține că în ciuda sărbătoririi atipice din acest an, această zi rămâne la fel de importantă ca odinioară.

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză. Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe. Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!

Ludovic Orban, premierul României, despre un lockdown total

Ludovic Orban a avut ieri o intervenție publică, unde a expus faptul că pe parcursul pandemiei au fost luate măsuri drastice de restricție împotriva combaterii virusului SARS – COV – 2.

”Toate măștile neconforme au fost scoase de pe piață după controlul ANPC. Vameșul nu desface neapărat masca, el nu stabilește calitatea. El verifică doar produsul care e în acte. Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere”, a declarat Ludovic Orban.

Sfântul Andrei, sărbătorit de români acasă

Premierul României, Ludovic Orban, le urează „La mulţi ani” celor care și-au sărbătorit onomastica ieri, 30 noiembrie. Prim-ministrul a ținut să recomande faptul că, în contextul actual al restricţiilor impuse de pandemia cu Covid-19, Sfântul Andrei poate fi omagiat cu aceeaşi credinţă din domiciile persoanelor.

„La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, în familia noastră”, scrie premierul pe Facebook.

Adauga un comentariu