Eveniment-Social

Mesajul publicat de Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi, pentru elevii care susţin probele de Bacalaureat 2020

Publicat: 22 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul publicat de Genoveva Farcaş şefa ISJ Iaşi pentru elevii care susţin probele de Bacalaureat 2020
Mesajul publicat de Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi

Prof. dr. Genoveva Farcaş, Inspector Școlar General, ISJ Iași, are un mesaj special pentru elevii care susţin probele de Bacalaureat 2020. Într-un mesaj emotionant dat publicării, şefa invătamantului iesean, vorbeşte despre momentele speciale de care toţi elevii au parte, dar şi despre contextul unic în care se desfăşoară probele de Bacalaureat 2020.

Mesajul publicat de Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi: Bacalaureatul, o oportunitate de a arăta lumii că v-aţi dezvoltat frumos

Prof. dr. Genoveva Farcaș, Inspector Școlar General in cadrul ISJ Iaşi susţine faptul că Bacalaureatul este o oportunitate a elevilor de a arăta lumii întregi faptul că s-au dezvoltat frumos prin ştiinţa şi cunoaştere. Şefa ISJ Iaşi explică faptul că generaţia aceasta este una specială în contextul pandemiei de COVID-19 şi că toti elevii au avut un timp generos prin care au putut să se pregătească pentru momentul probelor de Bacalaureat 2020. În altă ordine de idei, Genoveva Farcaş le urează tuturor elevilor care susţin în aceste zile probele de Bacalaureat, note pe măsura a ceea ce au învăţat şi mult succes în tot ce şi-au propus.

” Examenul de Bacalaureat, dragi elevi, este o oportunitate pentru voi de a arăta că v-aţi dezvoltat frumos prin ştiinţa şi cunoaştere în toţi anii de şcoală şi astfel v-aţi maturizat şi puteţi merge mai departe către o facultate dorită sau către profesia visată. Bacalaureatul este un prag de care aveţi nevoie în viaţă. Putem spune că sunteţi o generaţie specială pentru că aţi avut un timp îndelungat de pregătire, chiar şi fără prezenţa directă a profesorilor în acest context pe care îl traversăm cu toţii.

Fiecare dintre voi susţine, în acest an, examenul în şcoala în care aţi crescut. Îi aveţi alături în aceste momente încărcate de o emoţie firească, pe profesori şi părinţi. Vă doresc să luaţi cu voi în zilele de examen, în sălile de examen încrederea şi concentrarea de care veţi avea nevoie. Vă doresc rezultate pe măsura muncii voastre şi a profesorilor voştri. Nu uitaţi că examenul de Bacalaureat este important şi că vor urma multe altele. De aceea trebuie să fiţi curajoşi şi creativi, încrezători în forțele proprii şi în toate sfaturile primite de la dascălii voştri”, a fost mesajul transmis de Genoveva Farcaş, şefa ISJ Iaşi.

Bacalaureat 2020: Încep emoțiile pentru 155.000 de elevi

Bacalaureat 2020. Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a, dintre care 17.000 din Capitală, susțin, astăzi, prima probă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română.

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Mâine se va desfășura probă la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, probă la alegere a profilului și a specializării, este programată joi. Examenul este organizat în 1.095 centre de examen.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidați, dintre care aproximativ 123.800 candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 candidați din promoțiile anterioare.

Adauga un comentariu