Sport

Mesajul Simonei Halep despre starea ei de sănătate: A învins COVID-19!

Publicat: 09 nov. 2020
Simona Halep a scăpat de COVID-19
Simona Halep a scăpat de COVID-19

Tensimena Simona Halep a postat pe Twitter un mesaj despre starea ei de sănătătate după ce a fost infetcată cu COVId-19.

Simona Halep are motive să zâmbească din nou după ce a scăpat de infecția cu noylcoronavirus. Având în vedere că s-a îmbolnăvit de COVID-19, cât a stat acasă, constănţeanca de 29 de ani va avea imunitate, între 3 şi 7 luni.

Simona Halep a anunţat la data de 31 octombrie că are COVID-19, iar astăzi, 8 noiembrie, după zece zile, s-a vindecat de boală. Marele anunţ l-a făcut pe Twitter, scurt: „100% recuperată“.

Din imaginea postată se vede entuziasmul Simonei după ce a trecut prin emoţiile unei boli care a creat o pandemie. Din fericire pentru Simona, fiind sportivă şi tânără, organismul ei a reacţionat destul de bine şi Halep n-a avut de suferit aproape deloc în perioada izolării.

Simona Halep, infectată cu COVID-19

De altfel, cât timp a stat acasă, ea a ţinut legătura cu stafful ei, iar antrenorul Artemon-Apostu Efremov a explicat că eleva lui e OK.

„Simona e în neregulă, s-a autoizolat, are simptome medii și sper să se refacă cât mai repede. Am fost destul de surprins, pentru că Simona e destul de atentă, grijulie, tot timpul a respectat măsurile, însă, după cum vedem, este acest nou de val de COVID-19 și nu știu când și de unde a luat. Nici ea nu știe.

E o realitate cu care trebuie să ne confruntăm și sper că vom trece cu bine prin asta. Nu cred că sunt chestii pe care le poți controla. O luăm ca atare. Nu ne gândim că e ceva negativ sau pozitiv, e o realitate. Important e să treacă cât mai repede și cât mai bine peste acest virus. Apoi, vom începe pregătirea, când va fi gata”, declara Artemon Apostu-Efremov.

Simona a intrat în a 334-a săptămână consecutivă în care se menține în primele 10 jucătoare ale lumii. Performanța, care o pune pe Simona Halep pe locul 8 all-time, este cu atât mai grea cu cât se obține în timp, iar constanța este cuvântul de căpătâi.
Totul început pe 27 ianuarie 2014, iar din acel moment ea nu a mai ieșit din această ierarhie, ceea ce înseamnă că oscilațiile ei au fost mici și, automat, constanța a fost mare.

Simona Halep, peste Linsay Davenport

Simona Halep este cea mai longevivă jucătoare aflată în activitate din acest punct de vedere. În clasamentul all-time, Halep a depășit-o pe Lindsay Davenport. Americanca a bifat 333 de săptămâni la rând în top 10 WTA în perioada 10 iunie 1996 – 27 octombrie 2002.

Interesant este că, în iulie 2022, Simona ar putea urca pe locul 7, dacă rezultatele ei vor continua să fie foarte bune și ar putea trece peste o altă jucătoare de legendă, Hana Mandlikova, care are 421 de săptămâni consecutive.

Mai departe, pe 5 septembrie 2022, ea ar depăși-o și pe Arantxa Sanchez Vicario, care s-a oprit la 429 de săptămâni.
Acest clasament este unul extrem de select. Lider este Martina Navratilova (1.000 de săptămâni consecutive), urmată de Chris Evert (746 de săptămâni), Steffi Graf (625 de săptămâni), Gabriela Sabatini (508 săptămâni) și Pam Shriver (458 de săptămâni).

Top 10 all-time prezențe consecutive în Top 10

1. Martina Navratilova 1000 săptămâni
2. Chris Evert 746
3. Steffi Graf 625
4. Gabriela Sabatini 508
5. Pam Shriver 458
6. Arantxa Sánchez Vicario 429
7. Hana Mandlikova 421
8. Simona Halep 342
9. Lindsay Davenport 333
10. Conchita Martinez 319

Adauga un comentariu