Local

Mesajul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, despre marşul LGBTQ din centrul Iaşului

Publicat: 30 sept. 2021
Ierarhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au transmis un punct de vedere vizavi de evenimentul anunțat mâine în Iași, un marș LGBT

Ierarhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei au transmis un punct de vedere vizavi de evenimentul anunțat mâine în Iași, un marș LGBT.

„În fața păcatului, răspunsul este pocăința

Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iașului chipul păcatului contra firii, care dorește a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc și de urmat.

Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu pași rapizi spre pericolul disoluției.
Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă. În viaţa multora dintre noi credința nu este cunoscută, trăită și mărturisită întru totul în adevăr, dragoste și jertfă, așa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieții noastre. Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți nu ne mai sunt singurul izvor de inspirație în viața pe care o trăim și în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei și ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăință, în post și în rugăciune.
Îi îndemnăm și pe credincioși ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-și plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii și Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie și zi de ajunare până după asfințitul soarelui.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți!”, au transmis ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Comentarii
  • LGBT, PREOTI tot o natie de rahat fara principii morale, etice etc. Popii dupa bani si inselat oamenii iar poponarii dupa cacat (din cand in cand si popii). Diferenta este doar mirosul.

  • Salut decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de a stopa marșul LGBTQ în Iași, o decizi biblică și responsabilă.

  • Nu sunt de acord cu marsul, dar……..dupa ce o sa-si rezolve problemele lor legate de apucaturile sexuale sa se pronunte BOR in legatura cu “familia traditionala”.

  • E suficient sa te uiti la privirea aia de bisnitar din poza sa iti dai seama cu cine ai de-aface. La urma urmei cine i-a cerut parerea?

  • Da ție cine ți-a cerut-o? Trebuie să-și ceară voie de la tine ca să poată exprima un punct de vedere asupra unei probleme? Știam că în România libertatea de exprimare este garantată!

  • Asa este. Sunt foarte agresivi in a atrage cat mai multi tineri in mizeria lor. Ma rog ca Dumnezeu sa le lumineze mintea acestor tineri care ii urmeaza, crezand fac un lucru bun, sa nu isi piarda sufletele!!!

  • Prea sfințiții sa o lase mai moale cu Lgbt.ul… ce ne facem cu miile de popi bisexuali sau gay ??? Se știe ce se întâmplă în seminarii și în facultăți de teologie că sa nu mai spun de multe manastiri… Și ca să nu spun că majoritatea ierarhilor au aceleași plăceri.. Se știe asta foarte bine,dar se ascunde sub preș… Ca sa nu spunem vorba românească veche..”Peștele de la Cap se împute”… Și se înțelege ce vreau sa spun….

Adauga un comentariu