Actualitate

Deputatul Petru Movila cere Guvernului salarii mai mari pentru poștașii care își riscă viața pe timp de pandemie

Publicat: 04 apr. 2020

Parlamentarul ieşean Petru Movilă a transmis un mesaj pe o retea de socializare în contextul pandemiei de coronavirus.

„Factorii și agenții poștali care merg din casă în casă și duc pensiile și celelalte prestații sociale, chiar si pentru cei care se află în izolare la domiciliu, merită și ei un spor de periculozitate, alături de cei din sistemul sanitar, MAI, etc.

Sunt la capătul puterilor. Multi se întreaba dacă merită să își riște viața lor și a familiei pentru un salariu minim pe economie. Se uită la televizor și aproape nimeni nu-i aminteste și nimeni nu-i promovează : sunt si ei niște mici eroi.

Voi solicita premierului Orban si ministrului Lucian Bode sa gaseasca solutii ca si acesti oameni, postasii, chiar daca nu au cerut nimic si sunt zilnic la munca, sa primeasca pentru perioada starii de urgenta o bonificatie macar 25-30% din salariul brut.

La fel administratiile locale, primarii, trebuie sa aiba aceeasi atitudine fata de politistii locali.

E absolut necesar sa avem grija de ei, pentru ca sunt oameni care fac ca lucrurile sa functioneze”, a scris deputatul PMP, Petru Movilă.
Comentarii
  • wey ma da-te-n pielea mea de kknar balbait…stai ascuns si tu la una din vilele tale si dai artivole cumparate la ziar. te bag in pizzda matti de jeg ordinar si sa te duci acolo unde a intzarcat dreacu iapa

  • Nu tu erai cu Stolo la guvernare cind inchideati spitale si va bateati joc de bugetari luindu-le banii?
    Taci dracului din gura ca maninci cicat gratis ,ial pe Base si sinucideti-va

  • domnule MOVILA daca tot sunteti aparator al unor categorii de oameni de ce sunteti partinitor ca nu e corect ca in sanatate sa va ganditi numai la doctori ? ca deh sotia e medic , acum la farmacisti si biologi ca da bine la televizor… dar la amaritii de operatori calculator registratori care fac internarile ,care pun mana pe acte pe foile pacientilor cu COVID unde voi toti va protejati cu sute de masti si manusi si combinizoane nu te,ai gandit ca foile alea infectate si mizerabile ajung de zeci de ori pe mana lor nu te.ai gandit?????

  • Domnule MOVILA de ce sunteti partinitor si tineti numai cu medicii. ca dehh sotia e medic .si acum ati votat pentru farmacisti , biologi si chimisti ca da bine la televizor salarii si sporuri dar la amaratii care fac foile de internare pacientilor cu COVID . toata lumea se acopera de masti manusi si combinizoane apoi foile alea cu sute de virusi ajung pe mana lor de zeci de ori la ei nu te.ai gandit ca au salarii mizerabile …..sau ei nu sunt in prima linie……

  • Dar nu ar fi mai corect să se dea pensiile pe 2- 3 luni și să mai stea și poștașii acasă să se odihnească și în același timp să se și protejeze ??? la câți kilometri parcurg poștașii zilnic, cred că o perioadă de odihnă le-ar prinde bine. La ce le-ar folosi o mărire de salariu, dacă Ferească Dumnezeu ar contacta virusul și vor fi nevoiți să se autoizoleze sau chiar să se interneze în spital ? nu mai bine li s-ar da o pauză să se odihnească și să stea și cu familia ?

Adauga un comentariu