International

Mesajul viral al inventatorilor dansului cu sicriul: Stai acasă, sau dansaţi cu noi! – VIDEO

Publicat: 08 mai 2020

Un mesaj a devenit viral pe reţelele de socializare. În centrul viralului se afla Benjamin Aidoo, liderul grupului care a inventat dansul cu sicriul. Acesta aduce un omagiu medicilor care se afla în prima linie în lupta cu COVID-19. Totuşi, clipul a stârnit amuzamentul internauţilor datorită ultimului îndemn lansat de bărbatul originar din Ghana. În încheiere, Benjamin Aidoo, oferă un sfat foarte preţios: Staţi acasă sau dansaţi cu noi!

De unde a apărut moda cu sicriul şi dansul

Pe rețelele de socializare, a izbucnit un nou val de distribuire a unui clip, unde șase tineri ghanezi dansează la muzică house cu un sicriu pe umeri. Videoclipul a devenit viral în ultimele zile și a fost difuzat în mii de interpretări, în unele cazuri stârnind chiar controverse. Motivul este ușor de spus: legătura dintre moarte și distracție a făcut ca mulți oameni să-și recapete optimismul.

Povestea reală din spatele videoclipului unde groparilor ghanezi care dansează cu un sicriu pe umeri este foarte diferită și datează de acum trei ani. Filmul, de fapt, a fost realizat de un serviciu BBC din 2017, intitulat Ghana’s dance pallbearrers (documentare ale dansatorilor din Ghana) care relata că în mica țară africană tot mai mulți oameni erau dispuși să plătească pentru a avea acest tip de slujbă de înmormântare pentru decedat.

Dani Mocanu a apărut şi el într-un clip în care mai multe persoane dansau cu sicriul

Dani Mocanu a apărut într-un clip în care era cărat, în sicriu, de mai mulţi oameni. Aceştia dansau în timp ce îl cărau pe artist. Videoclipul a stârnit numeroase reacţii la acea vreme.

Adauga un comentariu