Eveniment-Social

Metode moderne în agricultură, folosite de Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi

Publicat: 20 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Metode moderne în agricultură folosite de Universitatea de Ştiinţele Vieții Ion Ionescu de la Brad Iaşi
Pentru agricultură de precizie, USV Iaşi apelează la drone

Profesorii de la Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi vor face cercetări în cadrul parteneriatelor pe care le au cu fermieri importanți din zonă cu ajutorul unei drone speciale, de ultimă generație, care colectează şi înregistrează imaginii cu ajutorul a şase camere: o cameră RGB (red, green, blue) şi alte cinci camere multispectrale cu senzori de bandă îngustă (albastru, verde, roşu, red edge şi near infrared), care pot capta atât lumină vizibilă, cât şi pe cea invizibilă

Primele testări au fost realizate, deja, în Ferma Didactică „Vasile Adamachi”.

Dronele folosite în agricultură

Mai mulți senzori atașați scanează plantele pentru a le evalua dezvoltarea. Drona scanează sistematic o zonă cuprinsă între 3 și 8 hectare la o singură încărcare completă a bateriei. Aceasta oferă energie suficientă pentru o jumătate de oră în aer, în funcție de aplicație și altitudine, senzori și plan de zbor. O cameră multispectrală și o cameră de imagistică termică măsoară cantitatea de lumină reflectată și absorbită de plante în diferite intervale de lungime de undă. Fotografiile câmpului sunt de asemenea folosite în cadrul evaluării.

Fotografiile aeriene și analiza software accelerează semnificativ acest proces. Și prezintă și numeroase avantaje pentru fermieri, explică expertul în tehnologie. Infestarea cu fungi, zonele uscate, conținutul scăzut de clorofilă – nimic nu rămâne nedetectat de senzorii digitali. Și pentru că instrumentele de măsurare și software-ul nu obosesc niciodată, rezultatele analizei ratei de creștere a plantelor, numărul și dimensiunea frunzelor sunt deseori obținute mai rapid și mai precise decât în cazul neasistat de tehnologie.

Adauga un comentariu