Culinar

Mic dejun în familie – Ruladă făcută din omletă

Publicat: 07 mai 2020

Vrei să prepari rapid un mic dejun pentru întreaga familie? Cu aceasta reţete simplă de rulada din omletă la cupor poţi pregăti în doar câteva minute şase porţii de mâncare. Iată cât este de simplu de preparat şi câte variante de astfel de rulade poţi face.

Ingrediente:

6 ouă
250ml lapte
60 g faina
½ linguriţa sare
piper negru, proaspăt măcinat, după gust
brânză cheddar rasă (sau orice alt tip de brânză doreşti – alege însă una care se topeşte)
bacon sau orice alt tip de carne doreşti
verdeţuri după preferinţe (spanac, mărar, ceapă verde etc.)

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 230oC. Unge o tavă cu unt sau cu ulei. Într-un castron încăpător adauga ouăle, laptele, faină, sarea şi piperul. Mixează totul până obţii o compoziţie omogenă. Poţi folosi un blender dacă doreşti.

Toarnă compoziţia obţinută în tavă. Peste această poţi adăuga brânza rasă, verdeţuri sau orice doreşti. Coace totul timp de aproimativ 20 de minute. Când este gata scoate tava din cuptor, presara rapid brânza rasă sau caşcaval deasupra, pentru a se topi, şi adăugă orice alt topping doreşti. Rulează totul cu grijă şi scoate ruloul pe un platoru. Taie-l în şase bucăţi egale şi ai obţinut un mic dejun pentru întreaga familie.





Adauga un comentariu