Micii de post sunt o alternativa perfecta, cand simti mirosul imbietor al gratarelor. Mititeii pentru perioada de postire sunt deliciosi si merg perfect cu mustar. Iata cum se prepara:
Vacanta de Paste cu familia si animalele de companie
Ingrediente mici de post
300 gr soia granule
Sare, piper dupa gust
1 lingurita cimbru macinat
2 lingurite boia dulce (sau pasta de gulyas)
6 catei usturoi
6 linguri pesmet
4 linguri faina
2 oua (sau faina si pesmet pentru varianta de post)
1 lingurita bicarbonat
Cum se prepara micii de post
Fierbem soia in apa cu sare, 20 de minute. Le strecuram si le lasam la scurs, o ora. Asezam apoi soia intr-un vas si adaugam sare, piper, usturoi presat, cimbru si boia. Apoi, punem pesmetul, o lingurita de bicarbonat, faina si ouale, potrivit bucatareselevesele.ro. Framantam totul bine si lasam la rece pentru cateva ore. Formam mititei si ii punem pe gratarul incins. Servim cu mustar.