Actualitate

Microfoane oprite la audierea lui Stelian Ion. Ministrul propus pentru Justiție a primit aviz negativ

Publicat: 19 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Microfoane oprite la audierea lui Stelian Ion. Ministrul propus pentru Justiție a primit aviz negativ
Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari

Candidatul propus pentru funcția de ministru al Justiției, Stelian Ion, a primit marți, după audierea sa în comisiile parlamentare, aviz negativ. Avizul este consultativ, astfel că premierul propus nu este obligat să schimbe miniștrii care nu au obținut undă verde în comisiile de specialitate.

Votul de învestitură pentru Guvernul monocolor USR condus de Dacian Cioloș se va acorda, miercuri, în Parlament, începând cu ora 10.00.

Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloş are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari.

Ce a transmis Stelian Ion la audierea sa în calitate de ministru al Justiției

„Problema salarizăii nu e rezolvată, e adevărat, s-au adunat sume mari restante şi va trebui să analizăm. S-a generalizat un indice pe care l-a avut în vedere la momentul efectuării acestei grile salariale, pornind de la salariile obţinute de personalul din probaţiune şi s-a ajuns la situaţii în care, într-adevăr, acum sunt multe hotărâri judecătoreşti în baza cărora trebuie acordate drepturi, dar există şi alte decizii care prevăd altceva.

Ar trebui să existe o practică unitară şi am făcut demersuri în ideea promovării unui recurs în interesul legii. Din punct de vedere logistic, am acordat sumele cerute. La Prahova s-a dat în folosinţă noul Palat de Justiţie. Am dat tot concursul pentru acest proiect. De asemenea, sunt alte situaţii grave, la Ilfov e o situaţie gravă cu sediul instanţei, la Craiova la fel, unde inclusiv cu colegi de-ai dvs am discutat problema, să găsim un nou sediu. Vreau să spun că prin PNRR aproximativ 152 de milioane de euro sunt alocaţi digitalizării. Nu se schimbă peste noapte lucrurile astea, dar…Unele lucruri se realizează accelerat, altele programatic. Fondurile europene şi banii din PNRR vor fi de mare ajutor. Indiferent cine va fi ministru, sper să ducă proiectele mai departe.

Legat de cartierul Justiţiei, vreau să le mulţumesc colegilor din PNL din Consiliul General, alături de care am reuşit să deblocăm proiectul. Dincolo de luptele politice, sunt proiecte care trebuie duse mai departe. Acesta e un proiect de 400 de milioane de euro, care dacă va fi realizat în Bucureşti, şi sper să fie, va fi un proiect fabulos”, a mai punctat Stelian Ion.

Deputatei Steluţa Cătăniciu i s-a oprit microfonul la audierea lui Stelian Ion

„Dle ministru, în data de 9 septembrie, aţi făcut o afirmaţie publică prin care aţi adus o acuzaţie fără precedent în ultimii 30 de ani la adresa preşedintelui României. Nu am auzit alt ministru al Justiţiei să aducă o asemenea acuzaţie preşedintelui, indiferent de Guvernul din care făcea parte. Aţi spus aşa despre Klaus Iohannis: ‘Vrea numiri exclusiv politice la Parchet’. Eu profit că sunteţi la această audiere şi vă rog să aveţi în vedere că nu sunteţi audiat doar în calitate de candidat la funcţia aceasta, ci aţi fost ministru al Justiţiei până acum 2-3 săptămâni. Mi-am dorit de mult să faceţi nişte precizări cu privire la această acuzaţie extrem de dură la adresa preşedintelui României. Vă rog să ne spuneţi concret ce dovezi aveţi care să vă susţină această afirmaţie”, a întrebat Steluţa Cătăniciu.

„Procedura actuală, sper să fim cu toţii de acord, este una prin care numirea, nu doar a procurorului general…”, a apucat să zică Stelian Ion, moment în care a fost întrerupt de Steluţa Cătăniciu.

Adauga un comentariu