Actualitate

Mihai, bărbatul cu Covid-19 care stă de cinci zile în mașina personală. DSP București nu l-a mai contactat

Publicat: 10 sept. 2020

Un bolnav de COVID-19 s-a mutat de 5 zile în maşina personală, ca să stea izolat de familie şi să nu transmită boala. Omul spune că a fost singura soluţie, pentru că nu a vrut să intre în contact cu nimeni. Bărbatul povesteşte că a sunat la DSP Bucureşti, cineva i-a spus că va primi un telefon, dar nu l-a mai căutat nimeni.

Maşina i-a devenit casă de 5 zile lui Mihail Popescu, un bărbat de 34 de ani, confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

„M-am trezit sâmbătă dimineaţă şi am constat că nu am gust şi miros şi am anunţat la muncă. Sunt asistent medical şi mi-au zis să fac un test de Covid şi am decis în drum spre muncă să nu mai merg în casă. Mi-a ieşit rezultatul pozitiv. Soţia este operată pe inimă acum un an şi jumătate şi parcă n-aş vrea să se îmbolnăvească şi ea”, spune bărbatul.

El spune că a sunat de nenumărate ori la DSP Bucureşti să ceară un sprijin, arată digi24.ro.

„Mi-a răspuns cineva şi mi-a zis să aştept şi să stau izolat, atâta tot, asta sâmbătă seara. Duminică am sunat din nou şi am cerut să îmi zică ceva, ce să fac, că stau în maşină. Să stau izolat pe cât posibil, aşa mi-au zis. Îmi trebuie concediul ăla medical, mă interesează internarea aia de 24, 48 de ore”, mai spune Mihail.

Cum nu vrea să intre în contact cu nimeni, a cerut ajutor unui prieten care are un apartament gol.

„Dacă fac rost de cheia respectivă să mă mut… Aseară m-am bărbierit aici, la farurile maşinii, a fost ok”, mai spune el.

Din fericire, în afară de pierderea gustului şi mirosului, bărbatul nu are deocamdată alte simptome.

Internat la Matei Balș

În cursul acestei dimineți, asistenul a confirmat că a ajuns la camera de gardă de la Institutul Matei Balș și urmează să fie internat pentru investigații suplimentare. Din fericire, în afară de pierderea gustului și a mirosului, bărbatul nu are niciun alt simptom.

Adauga un comentariu