Actualitate

Mihai Fifor, atac la adresa Guvernului: PNL se comporta total iresponsabil

Publicat: 12 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Fifor atac la adresa Guvernului PNL se comporta total iresponsabil
Mihai Fifor, atac la adresa Guvernului PNL

Mihai Fifor lansează un atac dur la adresa Guvenului PNL. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, senatorul PSD reacţionează la declaraţiile premierului Ludovic Orban. Într-o postare publicată pe Facebook, Mihai Fifor explica faptul că Guvernul PNL a trimis, din Guvern la Parlament, o lege proastă.

Mihai Fifor susţine că Guvernul PNL se comporta iresponsabil

Declaraţia vine în contextul în care, luni 13 iulie 2020, în Senat ar urma să se voteze legea carantinarii. Senatorul PSD susţine faptul că Guvernul PNL a trimis în Parlament o lege foarte proastă şi îi răspunde premierului Ludovic Orban care criticase PSD-ul spunând că amâna legea carantinarii.

„PSD este extrem de îngrijorat de situația sanitară din țară însă un proiect de lege de o asemenea importanță, care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, nu trebuie și nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă. Este clar că un bolnav contagios trebuie izolat pentru a nu răspândi boala. Dar modul în care se pune în practică carantinarea, izolarea sau internarea face diferența între un regim abuziv și unul democratic. Înțelegerea dintre PNL și Alianța USR-PLUS la un pas de implozie în Capitală. SOMAȚIE PUBLICĂ pentru liderii USR și PLUS: Să renunțe! Îi voi da în judecată! Este a treia oară când Guvernul PNL se comportă total iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe picior, în ultim moment. Deși știau de mai bine de o lună, de când s-a pronunțat CCR.”

Mihai Fifor da şi câteva aspecte ale legii care trebuiesc dezbătute

Mihai Fifor da şi câteva aspecte ale legii care trebuiesc dezbătute. Senatorul oferă câteva aspecte ale legii asupra cărora trebuie să existe un dialog. Senatorul PSD atrage atenţia asupra faptului că nu este precizata perioada măsurilor de carantinare, iar acest lucru este innacceptabil într-o ţară democratică.
Un alt aspect care trebuie luat în calcul este în legătură cu distrugerea sau confiscarea bunurilor unei persoane izolate. Măsură ar trebui să se aplică doar în scopul decontaminării şi proporţional cu riscul sanitar care există, cu respectarea tuturor drepturilor cetăţeneşti:

”Iată doar câteva dintre aspectele care trebuie dezbătute cu seriozitate:

Carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară.
NU este precizată perioada acestor măsuri. Pe perioadă nedeterminată, cum vrea Guvernul Orban, este inacceptabil.
Ce se întâmplă cu copiii părinților izolați/carantinați. În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară.

Confiscarea și distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate. Această măsură trebuie aplicată DOAR în scopul decontaminării, proporțional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetățenești și pe o perioadă determinată. Orice altă variantă este inacceptabilă!

Posibilitatea contestării restrângerilor de drepturi. Judecătorii constituționali au precizat clar că trebuie să existe o asemenea posibilitate.

‼️ Nimic nu poate justifica, nici starea de alertă, nici măcar cea de urgență, legiferarea pe picior, amatoristică, făcută de Guvernul Orban”, a transmis Mihai Fifor.

Votul în plenul Senatului pe proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, programat sâmbătă, a fost amânat pentru luni.” conchide senatorul PSD Mihai Fifor.

Adauga un comentariu