Actualitate

Mihai Fifor îi acuză pe liberali că mint: OUG pregătită de Ludovic Orban

Publicat: 15 ian. 2020

Mihai Fifor îi face mincinoşi pe liberali şi acuză Guvernul Orban că vrea să dea ordonanţă pentru amânarea plăţii alocaţiilor dublate, conform legii promulgate de Klaus Iohannis.

„Liberalii mint. Pentru că asta ştiu ei să facă. Să mintă. Mint, desigur, şi când susțin că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor. Având ca temei această minciună, Guvernul PNL vrea să adopte o ordonanță de urgență, prin care care va amâna termenul intrării în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor pentru copii, motivând că nu există fondurile necesare.

Guvernarea liberală minte că nu sunt bani prevăzuți în buget și prin urmare n-ar avea cum să majoreze alocațiile copiilor. În realitate guvernul Orban pune în scenă o mascaradă convenită cu președintele Iohannis. Astfel, deși a fost promulgată, legea PSD pentru dublarea alocațiilor va fi amânată de cabinetul Orban.

Direct spus, guvernul liberal nu vrea să majoreze alocațiile copiilor, dar în schimb face tot felul de cadouri multinaționalelor. Dramatic e faptul că în buget sunt deja banii pentru majorarea alocațiilor chiar din acest moment, în ciuda minciunilor rostogolite de liberali în spațiul public.”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

„Vor anticipate ca să nu fie penalizaţi de electorat”

„Lucrurile sunt extrem de simple. Acum, în buget sunt prevăzute resursele pentru plata alocațiilor până la finalul anului. Dacă se aplică legea și se dublează alocațiile, banii vor ajunge până la mijlocul anului. Și apoi se face rectificarea pentru completarea sumelor, deci nu există nicio problemă în a acoperi necesarul pentru aceste majorări.

În fiecare lună de guvernare PNL, Executivul s-a împrumutat cu sume mai mari decât impactul pe un an întreg al dublării alocațiilor! Ceea ce ne arată că, de fapt, PNL nu vrea să majoreze alocațiile și trage de timp cu tot felul de promisiuni și asigurări, mint că le vor mări la jumătatea anului, cer anticipate ca să nu fie penalizați de electorat că nu vor plăti acești bani copiilor.

Este același model, același dispreț față de români, ca și în cazul majorării pensiilor și salariilor profesorilor, de la 1 septembrie, pe care de asemenea PNL încearcă să o amâne.”, a mai scris fostul secretar general al PSD.

Adauga un comentariu