Cancan

Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile. Vestea dată la 9 ani de când a rămas în scaunul cu rotile

Publicat: 25 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile. Vestea dată la 9 ani de când a rămas în scaunul cu rotile
Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile la 9 ani de când a rămas în scaunul cu rotile.

Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile la 9 ani de când a rămas în scaunul cu rotile. Chiar dacă medicii nu îi dădeau multe șanse de reușită, fostul fundas de la Steaua este extrem de mulțumit de fizioterapia pe care o face zilnic de foarte multă vreme.

Fostul fotbalist a găsit puterea de a merge mai departe și de a trece peste toate greutățile.

Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile

Deși au trecut 9 ani de la tragicul eveniment, “Bichonul” este nevoit să folosească scaunul cu rotile, însă acest lucru nu-l împiedică să facă ce îi place. Nesu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Digi Sport că a reușit să folosească parțial mâna dreaptă, dar și alte părți ale corpului.

Mihai Nesu a găsit puterea de a merge mai departe și de a trece peste toate greutățile. Cu toate acestea fostul fundaș a recunoscut că primii patru ani au fost extrem de grei și chiar a intrat în depresie. Un călugăr de la muntele Athos l-a ajutat să treacă peste aceste momente grele și să îi schimbe modul de a gândi.

Fostul fundaș a mărturisit că în ultimii patru ani a început un antrenament riguros pe care nu-l ratează.

A învățat să scrie cu gura

Mihai Neșu a făcut progrese remarcabile în toți acești ani.  A învățat să scrie cu gura datorită unei tablete speciale pe care face în fiecare zi cerculețe, bețișoare și linii exact ca la școală.

“De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină”, a povestit Mihai Neșu.

Fosta soție a fost pusă la zid după ce l-a părăsit

Maria, a fost pusă la zid de toată lumea după ce s-a despărțit de fostul fundaș. Cu toate astea lucrurile au stat cu totul altfel. După tragicul eveniment, cei doi s-au despărțit însă nu că aceasta nu și-ar fi dorit să rămână cu fundașul de la Steaua. Aflat într-o situație extrem de grea Nesu și mama acestuia i-au cerut Mariei să plece.

„Mihaita și-a dat seama că  sta cu el din mila și i-a spus să meargă să-și trăiască viața mai departe. Maria a plâns și a spus că nu vrea să-l lase singur. Însă, fostul fotbalist i-a repetat că vrea să se despartă, nu Maria a cerut asta”, a povestit o prietena a femeii.

Și mama acestuia a îndepărtat-o pe Maria de fiul ei. „Nu Maria s-a departit de Mihaita, și vorbesc ca unul care o cunoaște personal. Mama fostului fotbalist a fost cea care și-a îndepărtat nora. Maria a suferit mult din cauza asta”, a povestit un alt apropiat al familiei.

Adauga un comentariu