Prima pagină » Local » Mihai Sabaiduc, fostul primar de la Dumești, intră în joc din nou! Și-a pus omul în funcție și vrea să pună mâna pe un teren de 70 de hectare, cu ieșire la drumul european E58

Mihai Sabaiduc, fostul primar de la Dumești, intră în joc din nou! Și-a pus omul în funcție și vrea să pună mâna pe un teren de 70 de hectare, cu ieșire la drumul european E58

10 iul. 2024, 02:00, 7 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Mihai Sabaiduc, fostul primar al comunei Dumești, intră în joc din nou după ce și-a ajutat omul să câștige un mandat în fruntea localității

După ce l-a susținut pe Gabriel Agavriloaie, candidatul PSD la alegerile locale, în campania electorală din iunie 2024, Mihai Sabaiduc reia frâiele comunității. Acesta ar putea controla, din nou, Primăria Dumești și să pună mâna pe un teren de 70 de hectare, aflat pe drumul european E58.

Mihai Sabaiduc, fostul primar din comuna Dumești, intră în joc din nou. Acesta va controla instituția prin Gabriel Agavriloaie, cel care a câștigat alegerile locale

Fostul primar al comunei Dumești, Mihai Sabaiduc, ce a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, din care a ispășit doar 4 ani, fiind acuzat că a deturnat destinațiile mai multor terenuri din comună, provocând un prejudiciu de 400.000 de euro, a intrat în joc din nou. Acesta l-a susținut pe Gabriel Agavriloaie pentru a câștiga alegerile din iunie 2024 și pentru a deține controlul în instituția publică. Astfel, Gabriel Agavriloaiei este noul primar al comunei. Mai exact, Sabaiduc ar urmări un teren de 70 de hectare, situat în comuna Dumești, sat Hoisești, unde mai mulți dezvoltatori imobiliari ar avea interese. Parcela este poziționată la drumul european E58. Acesta speră să fie ajutat de Agavriloaie pentru a-și duce planurile la îndeplinire. Interesele sale sunt atât de accentuate încât acesta a început să fie prezent în cadrul ședințelor de CL din comuna Dumești. Recent, a iscat un adevărat scandal, acuzându-l pe actualul primar, Mihai Cocoveică, PNL, că minte localnicii și că proiectul de asfaltare a satului Dumești nu va putea fi finalizat din cauza lipsei fondurilor.

„El (n.r. – Mihai Sabaiduc) are un interes, primăria are un teren în satul Hoisești, de aproximativ 70 de hectare, iar Sabaiduc a pus ochii pe el, în schemă sunt mai mulți dezvoltatori pe care vrea să îi ajute. Acesta e interesul lui, l-a susținut pe candidatul de la PSD, care a și câștigat, dar Sabaiduc va controla totul. Primăria va fi condusă de Mihai Sabaiduc”, a spus primarul Mihai Cocoveică.

Mihai Cocoveică, către Mihai Sabaiduc: „Ai fost primar 18 ani, de ce ai accesat proiecte care nu aveau nicio relevanță, de ce nu ai asfaltat?”

Deși Mihai Sabaiduc a susținut în cadrul ședinței de CL, din data de 27 iunie 2024, din Primăria Dumești, faptul că Mihai Cocoveică nu deține fondurile necesare pentru finalizarea proiectului privind asfaltarea drumurilor din localitate, actualul edil neagă vehement. Mihai Cocoveică a transmis că proiectul este finanțat și va fi continuat fără probleme, iar Sabaiduc a încercat iscarea unui adevărat scandal din cauză că nu va putea avea acces la bani și nu îi va putea controla, aceștia fiind deja prinși în contabilitatea instituției, cu destinație certă către proiectul de asfaltare.

„În ceea ce privește proiectul, la ora actuală, avem realizat 4,5 kilometri din el, până în septembrie 2024, vor fi executați peste 7 kilometri. Cofinanțarea, banii, sunt prinși deja în contabilitate, viitorul primar care vine va continua proiectul, va pune în practică restul sumei. Stau și mă gândesc de ce este el atât de ofticat. Păi, banii ăștia nu mai are cum să îi manevreze (n.r. – Mihai Sabaiduc) pentru că sunt deja prinși. Sunt prinși pentru dezvoltare. În următorul mandat, bugetul primăriei va fi oarecum antamat. I-am spus și lui: «Ai fost primar 18 ani, de ce ai accesat proiecte care nu aveau nicio relevanță, de ce nu ai asfaltat». Finanțarea aceasta, pe «Anghel Saligny», se comportă ca un PNDL3, iar în anii următori se pot cere suplimentări de fonduri. Există hotărâre de Consiliu Local, orice proiect, când se votează indicatorii tehnico-economici, se spune ce finanțare e din proiect și cât e din cofinanțare. În hotărâre scrie clar sursa de finanțare. Eu, când am urcat proiectul în platformă, am fost la minister și am întrebat: «Proiectul de la Dumești este de lungimea de 11,4 kilometri, cum procedăm». Ei au spus în felul următor: «Depuneți așa cum aveți pe lungimea totală». Proiectul de modernizare este pe buget multianual, noi, când facem bugetele anuale la început anului, facem și bugetele multianuale, pe 3 ani, pentru că așa spune legea. După ieșirea pe care a avut-o Mihai Sabaiduc în ședința de CL, am rugat contabila să mai verifice încă o dată documentele. Ea mi-a spus: «Domn primar, stați liniștit, el vorbește prostii, nu este nicio problemă, toate sunt prevăzute în mod corect și pe bugetul de anul acesta, și pe bugetul multianual pe ceilalți doi ani». Deci nu este nicio problemă. Este o prostie să susții că nu se va finaliza proiectul. Rolul meu în administrația publică locală nu a fost să port războaie pentru că în momentul în care porți războaie, nu ai timp să te ocupi în mod clar de ce are nevoie comunitatea. Am suportat atâția ani de zile. În proiectele din hotărâre scrie foarte clar suma pe care am primit-o prin finanțare, adică 11,5 milioane de lei, iar diferența spune acolo că este din bugetul local. Primăria are posibilitatea să susțină acest proiect. Toți banii sunt calculați și prinși în proiect. Eu, din luna octombrie, predau mandatul”, a spus Mihai Cocoveică.

Noul primar ales, Gabriel Agavriloaie: „Nu este niciun interes la mijloc”

Contactat de reporterii BZI, referitor la faptul că Mihai Sabaiduc l-a susținut pe Gabriel Agavriloaie (PSD) în campania electorală pentru a obține terenul atunci când va prelua administrarea comunei, acesta a transmis faptul că fostul primar s-a comportat ca orice cetățean din comună fără vreun interes.

„Domnul Mihai Sabaiduc nu m-a susținut diferit față de ceilalți cetățeni, m-a susținut ca orice cetățean din comună. Nu este niciun interes la mijloc, nu m-a susținut cu nimic special, m-a susținut ca orice cetățean din localitate”, a spus Gabriel Agabriloaie.

Contactat de reporterii BZI pentru un punct de vedere referitor la implicarea sa în campania electorală, dar și pentru a-l întreba despre terenul de 70 de hectare din Hoisești și dacă Gabriel Agavriloaie îl va ajuta să îl obțină, Mihai Sabaiduc a refuzat să răspundă.

„Apucați-vă de ceva mai serios, v-ați greșit meseria. Cocoveică să se ducă să se spânzure. La revedere”, a răspuns iritat Mihai Sabaiduc.

Amintim faptul că Mihai Sabaiduc, fostul primar al comunei Dumești, a fost acuzat ca a deturnat destinațiile mai multor terenuri din comună, provocând un prejudiciu de 400.000 de euro. După 4 ani de închisoare, începând cu 2017, acesta a fost eliberat în 2021. Prejudiciul nu a fost recuperat.

Un teren de 70 de hectare, de pe drumul european, a stârnit un adevărat scandal în comuna Dumești. Actualul edil susține că Mihai Sabaiduc va conduce primăria din umbră, viitorul primar Gabriel Agavriloaie servind doar ca paravan pentru interesele acestuia.

Comentarii
 • ati readus la primarie un puscarias!

 • Mihai Balan, Grosu Cip, Dan Hodoroaba

  Foarte bine face. Toti cei care ar fi castigat ar fi facut la fel. Felicitari!!!

 • Sabaiduc, pușcăriașule!!!! Nu-ți mai ajung combinațiile, pramatie ce ești! Nici n-ar trebui să mai ridici capul din pământ infractorule!

 • BRAVO SABAIDUC ESTI CEL MAI TARE, NU BAGA IN SEAMA FOSTI LEGIONARI

 • Ce cauta puscariasul in sedintele CL? Si cum zice sclavul ala psdist de nou primar ca nu l a sustinut porkanu de Sabaiduc cand a facut la el in curte prezentarea candidatului psd ist la Primaria Dumesti? Un nenoorocit si un puscarias care in curand se va duce iar la parnaie. Stati pe aproape.

 • Ce nu va mai ajunge!? Cind o fi sa crapati, tu luati averea cu voi si tot hrana viermilor ajungeti ! Pentru comuna n-ati facut nimic!

 • Analfabetul de Pachitac nu poate lega doua vorbe. Nu a citit ori înțeles o lege în viata lui. S-a căsătorit de vreo trei ori iar ultima ii redactează mesajele pe telefon. Are patru clase. Este
  SUBMEDIOCRU din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *