National

Mihai Tudose, despre liderii USR PLUS: „Începe scâncetul că le mai ia cineva chiftelele din oală”

Publicat: 01 sept. 2021
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, îmbrăcat în costum
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Fostul premier și europarlamentar al Partidului Social Democrat, Mihai Tudose, a afirmat că liderii USR-PLUS nu vor pleca din coaliția de guvernare și că mint.

„Eu nu cred că e nicio tensiune. Nu fac decât să-și crească puterea de negociere. În fapt e bătaia pe ciolan, cine să facă drumuri. Pentru că și marele program Anghel Saligny nu face altceva decât vechiul PNDL.

Începe scâncetul că le mai ia cineva chiftelele din oală. Nu pleacă nimeni de acolo. Chiar crede cineva că o să depună USR moțiune?”, spune Mihai Tudose.

Kelemen Hunor, despre șantajul USR PLUS: „Bani contra SIIJ”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a accentuat faptul că proiectul „Anghel Saligny” nu este dedicat unui singur partid ci pentru dezvoltarea comunităților locale și că din păcate, pentru USR PLUS nu este o prioritate.

De asemenea acesta a mai menționat că de curând a existat un șantaj din partea USR PLUS cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție: „Bani contra SIIJ”.

„(«Anghel Saligny» – n.red.) a fost o iniţiativă susţinută de PNL şi de premierul Florin Cîţu. Am discutat încă de la începutul anului. Acum o lună, acest proiect a fost în primă lectură la şedinţa de guvern, după care a intrat pe circuitul de avizare. Noi credem că este necesar acest program, este un program diferit de PNDL, este un program care se referă doar la trei-patru obiective, şi anume drumuri judeţene şi drumuri locale, infrastructura de canalizare şi de apă potabilă şi reţeaua de gaze.

Nu putem accepta ca în secolul XXI să existe în continuare 22.000 de kilometri de drumuri judeţene şi peste 27.000 de km de drumuri locale care nu sunt modernizare, asfaltate şi nu se poate accepta ca în 2021 şi în continuare cam 57% din populaţia României – vorbesc de UAT-uri – 57% din UAT-uri nu au canalizare şi 27% nu au apă potabilă. De asemenea, nu este de acceptat că nici 50% din populaţia României nu are acces la gaze”, a explicat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Kelemen Hunor: „Bani contra SIIJ”

Ținând cont de acest lucru, cei care au susținut proiectul au considerat că un program de șase ani în valoare de cincizeci de miliarde de lei este foarte important.

„Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu. Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen Hunor.

Adauga un comentariu