National

Mihai Tudose, atac dur la adresa directorului CFR: „S-a culcat şi a zis lasă, că se rezolvă”

Publicat: 29 iul. 2021
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, îmbrăcat în costum
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose l-a criticat pe directorul CFR, Ovidiu Vizante, pentru felul în care a gestionat şi acţionat, în cazul incidentului de miercuri seară.

30 de copii şi mai multe persoane în vârstă au stat blocate 10 ore într-un tren al CFR. Fără apă, fără mâncare, fără telefon, în întuneric şi batjocoră.

Mihai Tudose îl critică pe directorul CFR: „S-a culcat şi a zis lasă, că se rezolvă”

Avem două probleme. Problema cronică a vechimii infrastructurii, a necesităţii înlocuirii şi a infrastructurii, terasamente, poduri de cale ferată şi aşa mai departe. Mai avem o chestie pe care o putem face noi şi nu ţine nici de PNRR, nici de miliarde de euro. Ţine de bunu-simţ, a celor care sunt şi păstoresc destinele acestei companii (…) Accidente se întâmplă, asta e definiţia accidentului, un eveniment neaşteptat. A picat un pom că a fost furtună. Am înţeles. S-a rupt cablul electric. Domne, se întâmplă. Evident că mă aşteptam să spună cineva că s-a dus azi-noapte Ciolacu şi a făcut incantaţii pe malul lacului, să pice pomul peste căile ferate ale Guvernului.

(…) Eu înţeleg că nu are CFR-ul buget, dar 1.000 de sticle de apă, eu cred că putea să le cumpere directorul, că nu pot să îi spun om, că nu e om. Le lua din salariul lui. Eu cred că avea 1.000 de lei la el. Să nu îmi spună mie cineva, că CFR-ul nu avea un camion de intervenţie, să sui mia aia de stilcle în camion şi să se ducă şi directorul acolo. Dacă le-a luat nouă ore să îndepărteze un pom de pe calea ferată, Domne, ar trebui să se ducă acasă. Omul dormea şi a spus că asta e.

Domnul director putea suna la 112. Suna la COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România), suna la RATB, suna la Poliție. Făcea coloane, îi aducea. Nu erau într-o prăpastie în Alpi.

Calea ferată nu era pe munte, era în câmpie. între două șosele mari. Dar nu a alertat pe nimeni. S-a culcat și a zis, lasă că se rezolvă.

Al doilea capăt al problemei este că dimineață, ministrul nu l-a dat afară pe nesimțitul ăsta. Domnul ministru Drulă nu l-a dat afară pe nesimțitul ăsta”, a spus Mihai Tudose în intervenţia telefonică din cadrul emisiunii În faţa naţiunii de la Antena 3″.

Tudose, despre șeful CFR: „Darwin a murit căutând veriga lipsă în scara evoluției umane. Dacă mai trăia, acum era mai lămurit”

„Ovidiu Vizante. Acesta este numele formei de organizare a materiei care e ,,Șef” la CFR. Acesta declară, senin, că nu a avut ce face pentru cei 1000 de călători ce au stat aproape 10 ore blocați într-un tren la 100km de București. Fiindcă a căzut un pom.”, spune social democratul.

„Și a declarat, tot senin, întrebat de un reporter, că nu avea cum să trimită nici apă. Dar le va da când vor ajunge în București! Generos.

Dacă citiți toată ,,declarația“ lui, indiferența și suficiența, tonul de ,,jupân”, nonșalanța cu care omu’ e consternat că e luat la întrebări despre ce trebuia sa facă el…. devine clar că personajul va ajunge în #echipacâștigătoare alături de Cîțu!

Darwin a murit căutând veriga lipsă în scara evoluției umane, nu găsea ,,creatura” care să umple locul între maimuță și om. Dacă mai trăia (la mulți ani Darwin), acum era mai lămurit!

Vizante îl cheamă, domnule ministru Drulă! Vizante de la CFR! Nu merită să fie lăsat să-și dea demisia…”, a scris Mihai Tudose, joi, pe Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu