National

Mihai Tudose, despre amenda primită de PNL: „5000 de participanți. 10.000 de lei. Doi lei bucata…”

Publicat: 28 sept. 2021
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose, îmbrăcat în costum
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Atitudinea fostului premier şi vicepreședinte PSD Mihai Tudose cu privire la amenda primită de liberali pentru nerespectarea regulilor sanitare la congresul PNL a fost una ironică: „5.000 de participanți. 10.000 de lei. Doi lei bucata… O evaluare corectă! 2 lei bucata”.

După congresul din weekend, la care au participat peste 5.000 de persoane, PNL a primit o amendă de doar 10.000 de lei. Sancțiunea a fost dată pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID la Congresul PNL, care s-a derulat pe parcursul a două zile.

Mihai Tudose ironizează amenda primită de liberali pentru nerespectarea regulilor sanitare la congresul PNL.

„Doi lei bucata…. În urma presiunii publice, organizatorii (PNL) Congresului PNL de sâmbătă au fost amendați cu suma de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor legale privind distanțarea și portul incorect al măștii… 5.000 de participanți. 10.000 de lei. O evaluare corectă! 2 lei bucata…”

„Asta avem la conducerea Guvernului… de doi lei! În ceea ce-l privește pe Președinte, care a stat fără mască, fără amendă, căci e neprețuit”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

„A, să nu uităm, a mai fost amendată și firma de pază care . Trebuia ca acea firmă cu Președintele, cu ministrul de interne, prim-ministrul, etc. Aceasta e viziunea liberală despre democrație… De 2 lei”, conchide Tudose.

Lucian Bode s-a scuzat atunci când a fost întrebat de ce organizatorii congresului PNL nu au luat măsuri pentru asigurarea distanțării, susținând faptul că el a participat la congres în calitate de delegat, nu de organizator sau ministru de Interne.

Amendă pentru liberali după Congresul PNL

După Congresul PNL, formațiunea politică a fost amendată cu suma de 10.000 de lei. La eveniment au participat peste 5.000 de persoane. Anunțul a fost făcut în cadrul comisiei de anchetă din Parlament de Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională organizatorului Congresului, în cuantumul prevăzut de lege, respectiv 10.000 de lei, pentru faptul că organizatorul, Romexpo, nu s-a asigurat de faptul că accesul (în pavilionul central – n.r.) a fost aglomerat de către o parte dintre cei prezenţi. De asemenea, sancţiunea a fost dată organizatorului şi pentru faptul că s-a constatat că nu toate persoanele de la Congres purtau mască de protecţie. Se fac verificări cu privire la obligaţiile ce reveneau firmei de pază. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii verifică materialul video pus la dispoziţie de organizatori”, a precizat Bogdan Berechet.

Vă reamintim că sâmbătă, 25 septembrie 2021, Florin Cîțu a devenit liderul Partidului Național Liberal.

 

Comentarii
  • Seful Jandarmeriei Romane trebuie sa-si dea demisia si sa fie deferit Justitiei, Nu a procedat ca la orice manifestare publica prin imprejmuire si blocare a zonei, a intervenit foarte tarziu cu aceasta amenda ca urmare a scandalului public si a favorizat o adunare ilegala, De exemplu la un local public scoteau oamenii afara, la o nunta la fel si tot asa, insa aici nu si-a facut datoria.

Adauga un comentariu