National

Mihai Tudose, după ce Florin Cîțu a preluat interimatul pentru Ministerul Sănătății: „Toată lumea spunea că nu-i apucă Paștele împreună”

Publicat: 14 apr. 2021
Mihai Tudose
Mihai Tudose, fost premier și actual europarlamentar PSD

Vicepreședintele PSD și europarlamentar, Mihai Tudose, a avut o reacție, miercuri, la Antena 3, imediat după declarațiile lui Florin Citu, care a anunțat preluarea interimatului pentru Ministerul Sănătății.

„Toată lumea spunea că nu-i apucă Paștele împreună. Și Voiculescu s-a împins. El nu a fost ministru, el venea doar sâmbătă la minister. Doamna Moldovan semna tot, el nu avea drept de semnătură practic. Mai mult încurcau decât rezolvau (…) Ludovic Orban se pregătește. Și-a pus treningul, vrea prim-ministru înapoi.

Este opinia mea. Domnia sa se visează președintele României. Dacă cei de la USR-PLUS se țin pe picioare. Că acum s-au lansat și ei „nu-l mai vrem pe ăsta”(n.r. Cîțu). E greu să dea înapoi. Doar că mâine președintele îi va pune la colț un pic pe coji de nuca, să-și revină, să facă o renegociere. Dar va fi foarte greu”, a declarat Mihai Tudose.

Florin Cîțu a fost desemnat ministru interimar la Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de către președintele Klaus Iohannis

Premierul Florin Cîțu va conduce Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

”Odată cu propunerea de revocare din funcţia ministrului Vlad Voiculescu am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii. Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a îşi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere în persoana mea, propunere care a fost acceptată de către domnul preşedinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare rămâne o prioritate pentru noi, în această perioadă dificilă, să asigurăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp să gestionăm această perioadă dificilă.

Tot mâine vom avea o şedinţă de Guvern, pentru sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, alte acte normative care nu suportă amânare”, a declarat Florin Cîţu.

Adauga un comentariu