Economic Local

Mii de corpuri de iluminat LED, pe străzile din Iași

Publicat: 07 apr. 2020

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a semnat contractul aferent proiectului european „Reabilitare/modernizare/extindere, eficientizare rețea de iluminat public în Municipiul Iași”. Acesta se află acum în procesare la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind vorba despre o valoare totală de circa 4,62 milioane euro. Cofinanțarea din partea Municipiului Iași pentru acest proiect este de 436.219 lei.

„Intervențiile vor consta în modernizarea tablourilor punctelor de aprindere pentru iluminat și echiparea lor cu module de telegestiune, realizarea unui sistem de telegestiune. Înlocuirea aparatelor de iluminat existente depășite din punct de vedere fizic cu unele performante, de tip LED, echipate cu module de telegestiune și alese în conformitate cu criteriile impuse de clasele de iluminat ale străzilor și de configurația existentă în teren”, se menționează în proiect.

Se vor instala echipamente moderne și ecologice

De asemenea, se urmărește echiparea stâlpilor de iluminat ai unei strazi din Municipiul Iași, mai precis șoseaua Arcu, cu panouri fotovoltaice. Este vorba în total despre 4.088 de corpuri de iluminat cu LED, 4.122 de module de telegestiune cu punct luminos, 41 de stâlpi echipați cu panouri fotovoltaice, 287 de puncte de aprindere și de achiziția unui sistem de telegestiune.
Adauga un comentariu