Eveniment-Social

Mii de liceeni, din județul Iași, susțin astăzi simulări la examenele naționale

Publicat: 22 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de liceeni din județul Iași susțin astăzi simulări la examenele naționale
Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (detalii de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise

Peste 6.000 de liceeni (clasele a XII-a și a XIII-a) din județul Iași suțin astăzi, 22 martie 2021, simularea probei de Limba și literatura română, pregătitoare pentru examenul de Bacalaureat 2021. Cei înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare

Astăzi, 22 martie 2021, peste 6.000 de liceeni (clasele a XII-a și a XIII-a) din județul Iași suțin simularea probei de Limba și literatura română, pregătitoare pentru examenul de Bacalaureat 2021. În acest context, elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată, în ultimele 14 zile, a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori, vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare. De precizat că, la nivelul județului Iași, nu sunt 6 cazuri de infectați cu COVID-19, la mia de locuitori.

Se asigură protecția sanitară, în funcție de infrastructura fiecărei unități de învățământ

Mai departe, având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a făcut un anunț special. Pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale, activitatea celorlalte clase să se desfășoare on-line, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Calendar simulare Evaluarea Națională (EN) 2021 (pentru clasa a VIII-a): 29 martie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă, 30 martie 2021 – Matematică – proba scrisă, 31 martie 2021 – Limba și literatura maternă – proba scrisă, 16 aprilie 2021 – afișarea rezultatelor. Calendar simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a): 22 martie 2021 – Limba și literatura română, 23 martie 2021 – examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie, 24 martie 2021 – proba la alegere a profilului și specializării, 25 martie 2021 – limba și literatura maternă, 31 martie 2021 – afișarea rezultatelor.

Cum au loc cursurile, în Municipiul Iași, începând de astăzi, 22 martie 2021

De precizat că, autoritățile locale județene au anunțat că Municipiul Iași a intrat în scenariul roșu (rata de infecție COVID-19 de peste 3 la mie). Astfel, în unitățile de învățământ preuniversitar din oraș se aplică alte reguli. Doar preșcolarii, școlarii de clasele I-IV și, după model hibrid (două săptămâni la școală și două on-line), cei de clasa a VIII-a și a XII-a mai participă la cursuri față în față. Asta, până se va ajunge la o rată de infecție de 6 la mia de locuitori. Restul elevilor intră în activitate didactică exclusiv on-line.

Adauga un comentariu