National

Mii de pachete de țigări de contrabandă și două permise de conducere false, descoperite de polițiștii de frontieră

Publicat: 29 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mii de pachete de țigări de contrabandă și două permise de conducere false descoperite de polițiștii de frontieră
Tot mai multe infracțiuni au fost depistat la vămile din România

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au reţinut, în vederea confiscării, 12.000 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 120.000 de lei, pe care patru cetăţeni ucrainieni au încercat să le introducă ilegal în România.

În data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere, pe direcţia localităţii de frontieră Racovăţ, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, pe teritoriul R. Ucraina, patru persoane care trasportau spre linia de frontieră colete voluminoase.

Colegii noştri au procedat la monitorizarea persoanelor. La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul R. Ucraina. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 12.000 de pachete cu ţigări (240.000 de ţigarete), în valoare de 120.000 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar șef de poliţie Mihaela Denis Lazăr.

Permis de conducere cu însemnele autorităților din Marea Britanie fals, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 22.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în România, T.M., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 19 ani, pasager într-un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care a fost descoperit asupra persoanei un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în cursul anului 2020 a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din Marea Britanie şi nu avea cunoştinţă că documentul ar fi fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun, a declarat purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliție Mihaela Denis Lazăr.

Permis de conducere fals, descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați  efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, ce avea însemnele autorităților din Marea Britanie.

În data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 12.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galați – I.T.P.F. Iași, a oprit în trafic, pentru control, în localitatea de frontieră Șivița – județul Galați, un autoturism marca BMW, condus de cetățeanul român B.G.M., în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul pe raza județului Galați.

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, s-a constatat că bărbatul nu a obținut niciodată dreptul de a conduce autovehicule.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă  permis de conducere, a menționat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Adauga un comentariu