Căldura lunii august aduce mii de turiști pe litoral, doar că după puhoiul de lume, apar și gunoaiele. În stațiunea Costinești sunt peste 30.000 de oameni numai în aceste zile, iar mizeria în care se face plajă este de nedescris!
În Costinești, aglomerația este mai mare ca oricând, iar oamenii stau înghesuiți și cu greu găsesc locuri pe șezlonguri. Plaja este plină de gunoaie și de alge. uriștii trebuie să meargă prin apă 20 de metri până să ajungă în zone unde să poată înota, notează digi24.ro.
Pe plajă sunt aruncate peste tot pet-uri, sticle goale, resturi de mâncare, cutii, bidoane. Alte stațiuni de pe litoral aglomerate în acest weekend sunt Vama Veche și Eforie Nord, unde, din cauza vântului puternic, salvamarii au arborat steagul roșu.
Nu doar plajele sunt aglomerate, ci și șoselele care fac legătura între stațiuni. Aglomerația în trafic a începur încă de dimineață pe litoral. Pe DN39 se circulă cu dificultate între Eforie Sud și Eforie Nord, pe sensul de mers spre Constanța. Pe o porțiune de mai bine de 5 km, mașinile circulă bară la bară sau înaintează foarte greu.
Câți lei trebuie să scoată din portofel un turist în Mamaia pentru un meniu la un restaurant de tip „împinge tava”
Restricțiile de anul trecut, impuse din cauza pandemiei de coronavirus, din stațiunea Mamaia i-a determinat pe deținătorii de restaurante să mărească prețurile foarte tare.
Deși multe dintre localurile tip „împinge tava” au dat faliment, în Mamaia Nord au mai rămas câteva, care practic niște prețuri de care nu se pot atinge oamenii de rând, cu toate că, teoretic ar trebui să fie mai ieftine.
De exemplu, un șnițel de pui și o porție de cartofi prăjiți a ajuns să coste 47 de lei (șnițelul 35 de lei și cartofii prăjiți 14 lei), prețuri care se apropie foarte tare de cele din restaurantele de lux din cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc.
Cât costă porumbul fiert
Porumbul fiert rămâne și în această vară unul dintre cele mai cerute produse pe toate plajele din România. Comercianții au schimbat însă prețurile, dacă este să comparăm cu anul trecut, cel mai probabil influențați de pandemie.
Dacă în 2020 trecut găseai porumb fiert la prețul de 5 lei, indiferent de stațiune, acum lucrurile s-au schimbat. Pofticioșii trebuie să scoată din buzunare 6 lei, dacă vor să simtă că sunt la mare și au bifat toate poftele.
Altfel, cei mai puţin inspiraţi se promovează sub un slogan care a făcut carieră din vremuri îndepărtate: „Ia porumbul, neamule!”. Concurența, pe de altă parte, este acerbă, așa că inventivii s-au adaptat ”situației” și au adus un suflu nou în afacere.