Prima pagină » National » Milionarul român în Bitcoin Mircea Popescu a decedat! Acesta s-a înecat în mare
Milionarul român în Bitcoin Mircea Popescu a decedat! Acesta s-a înecat în mare

Milionarul român în Bitcoin Mircea Popescu a decedat! Acesta s-a înecat în mare

28 iun. 2021, 20:02,
în National

Mircea Popescu, milionarul român în Bitcoin, a decedat în acesta dimineață. Bărbatul de 41 de ani s-a înecat în mare. Se pare că un curent puternic la prins, iar acesta nu a mai avut nicio șansă.

Mircea Popescu s-a stins din viață în Costa Rica. Presa internațională relatează că românul s-ar fi înecat în mare, după ce s-a aventurat într-o zonă în care nu se înoată. Românul a fost identificat de Judicial Investigation Agency (OIJ). Acesta s-a înecat și a murit după ce a fost luat de curent în zona Tramonto.

„Evenimentele au avut loc în jurul orei 8.30 am când Popescu a intrat în mare să înoate în zona Tramonto, fiind luat de curent și a murit pe loc. Salvamarii de pe plaja Jacó reamintesc turiștilor și înotătorilor că Paya Hermosa nu este o zonă pentru înotat”, a anunțat presa locală.

Mircea Popescu, milionarul în Bitcoin

Mircea Popescu este din Cluj-Napoca, însă un urmă cu ceva ani a plecat În America, iar mai apoi a trăit în Mexic, Costa Rica şi Egipt. În anul 2007 a înființat Polimedia, o firmă românească de planificare a resurselor, iar în 2008 a lansat Trilema, un blog în cadrul căruia a abordat o serie de probleme sociale şi personale.

În anul 2012, Mircea Popescu a început să scrie despre criptomonede și a fondat unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin, MPEx. În iulie 2013, acesta a vândut SatoshiDice pentru 125,000 Bitcoini.

Ce este bitcoin-ul

Bitcoin (din limba engleză bit: unitate de informație binară și coin: monedă), este un sistem de plată electronică descentralizat și o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) a fost creat pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără a face apel la instituții financiare și în afara oricărei constrângeri și reglementări. Numele Bitcoin se referă de asemenea și la programul opensource pentru folosirea acestor monede, cât și la rețeaua peer-to-peer (de la egal la egal) pe care acesta o formează.

Spre deosebire de majoritatea monedelor, Bitcoin nu se bazează pe încrederea într-un emitent central. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și doar o singură dată.

Construcția monedei Bitcoin permite deținerea și transferul anonim de valoare. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unui fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel al unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă Bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administrații centrale fac nefezabil ca o autoritate, un guvern, etc. să manipuleze valoarea Bitcoinului sau să introducă inflație prin producerea lor.

Bitcoin este una din primele implementări a conceputului numit „criptomonedă” (cryptocurrency), prima dată descris în 1998 de Wei Dai pe mailing listul Cyperpunk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`