Eveniment-Social

Militarii Batalionului „Lupii Negri” din Iași au refăcut capela Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari – GALERIE FOTO

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Militarii Batalionului Lupii Negri din Iași au refăcut capela Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari - GALERIE FOTO
Membri ai Batalionului 151 Infanterie "Războieni", la o slujbă oficiată de ÎPS Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți. Aceștia au participat la sfințirea capelei Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari, județul Iași

Batalionul 151 Infanterie „Războieni” și militarii de la „Lupii Negri” au refăcut capela Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari! Totul a fost marcat la finalul săptămânii trecute printr-o slujbă oficiată de Înaltpreasfinția Sa Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți

Batalionul 151 Infanterie „Războieni” a refăcut capela Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari, județul Iași. Momentul a fost marcat la finalul săptămânii trecute printr-o slujbă oficiată de Înaltpreasfinția Sa (ÎPS) Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți.

La ceremonial au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, angajații centrului, locuitori ai comunei și oamenii de bună-credință care au contribuit la restaurarea acestui lăcaș.

„Lupii Negri” au demarat în 2008 refacerea capelei

Amintim că, în anul 2008, „Lupii Negri” au căutat un centru în care să facă pomenirea eroilor batalionului, slt. (p.m.) Iosif Silviu Fogorași și slt. (p.m.) Mihail Anton Samuilă. Mitropolia Moldovei și Bucovinei le-a recomandat Centrul de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari.

„De atunci, militarii ieșeni au fost prezenți neîntrerupt timp de 14 ani, pentru a face pomenirea celor doi eroi. În același timp, colegii noștri s-au atașat de acest loc și au vizitat frecvent persoanele vârstnice instituționalizate în centru. În anul 2019, bătrânii și angajații i-au rugat pe camarazii noștri să îi ajute să înfrumusețeze capela din curtea centrului”, au transmis reprezentanții Batalionul 151 Infanterie „Războieni”.

În 2020, preotul militar al batalionului, părintele Valentin Pâțâligă, a demarat o campanie de strângeri de fonduri. La scurt timp a fost plătit un specialist care s-a ocupat de sculptura catapetesmei și un pictor care a realizat icoanele din interior. Costurile au fost acoperite în întregime din donațiile unor militari și persoane apropiate Bisericii Militare din incinta batalionului.

Anul trecut a început pictarea interioară a capelei

Anul trecut a început pictarea interioară a capelei. A fost nevoie de decaparea pereților interiori, hidroizolație, tencuială, refacerea tavanului, înlocuirea instalației electrice și a celei termice, precum și refacerea trotuarelor cu hidroizolație. Toate acestea au fost făcute din donațiile persoanelor de bună-credință. Duminică, 23 ianuarie 2022, a avut loc slujba de sfințire a capelei din incinta centrului. La acest eveniment a luat parte șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Iulian Berdilă, însoțit de comandantul Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, general de brigadă Daniel Pop și comandantul Batalionului 151 Infanterie „Războieni”, locotenent-colonel Marius Butilă.

Slujba a fost oficiată de ÎPS Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți. La activitate au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, angajații centrului, locuitori ai comunei Bivolari și oamenii de bună-credință care au contribuit la restaurarea acestui lăcaș. Pe de altă parte, militarii Batalionului „Lupii Negri” din Iași care au refăcut capela Centrului de Asistență Medico-Socială din localitatea Bivolari vor continua să se implice în asemenea acțiuni umanitare.

Adauga un comentariu