Actualitate

Minerii ameninţă că vin în Capitală! I-a deranjat declaraţiile lui Ludovic Orban

Publicat: 03 iun. 2020
proteste mineri bucuresti

Ameninţări fără precedent în ultimii 20 de ani. Minerii s-au săturat de promisiunile lui Ludovic Orban, ba mai mult, i-a enervat declaraţiile făcute de Ludovic Orban.

Premierul României a declarat faptul că ţara va renunţa la energia pe cărbune, lucru care nu s-au lăsat fără răspuns. Declaraţia vine în contextul pactului verde pe care Europa îl va semna. Green Deal se referă la reducerea poluării.

Venim în Capitala ca să protestăm!

Minerii au reacţionat imediat la declaraţiile premierului Ludovic Orban. Aceştia au ameninţat cu proteste de amploare în Bucureşti. Cele mai mari îngrijorări invocate de aceştia sunt reprezentate de rămânerea fără locuri de muncă.

Ludovic Orban, declaraţie controversată! Acesta a explicat că se va renunţa la energia pe cărbune

Premierul Orban a explicat că principalele direcții unde vor merge banii de la Comisia Europeană vor fi la infrastructură mare și în zona energetică.

„Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a precizat Orban, la Digi 24.

Ultima dată când minerii au protestat în Bucureşti

Minerii au o istorie sângeroasă legată de protestele din Bucureşti. Mineriadele au făcut zeci de victime şi au destabilizat instituţiile statului. Liderul lor, Miron Cozma a şi fost condamnat la închisoare din cauza violentelor din perioada mineriadelor. Totuşi, e de menţionat faptul că, la acea dată, angajaţii din minerit erau mulţi.

Comentarii
Adauga un comentariu