Actualitate

Ministerul Apărării caută soldaţi profesionişti. Mii de posturi disponibile în 32 judeţe

Publicat: 13 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ministerul Apărării caută soldaţi profesionişti. Mii de posturi disponibile în 32 judeţe
Ministerul Apărării caută soldaţi profesionişti. Mii de posturi disponibile în 32 judeţe

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, luni, că va contina campania de recrutare pentru soldaţi gradaţi profesionişti şi a menţionat că sunt disponibile peste 3.800 de posturi în 32 judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti, scrie news.ro.

„Ministerul Apărării Naţionale continuă activităţile de recrutare a tinerilor pentru posturile de soldaţi şi gradaţi profesionişti. În seria a doua a campaniei de recutare şi selecţie sunt disponibile peste 3.800 de posturi vacante în 32 judeţe din ţară şi în municipiul Bucureşti”, au transmis, luni, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, într-un comunicat de presă.

Procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară după următorul calendar

Potrivit documentului citat, procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară după următorul calendar:- înscrierea candidaţilor: 07.05 – 03.06.2024;

– selecţia candidaţilor: 13.05 – 07.06.2024;

– efectuarea examinării medicale: 20.05 – 14.06.2024;

– termen final de întocmire a dosarelor de candidat: 02.07.2024.

MApN a precizat că informaţii referitoare la oferta profesională, condiţiile de recrutare, selecţie şi repartiţie pot fi obţinute de la unităţile militare pentru care candidaţii optează sau de la biroul informare recrutare din centrele militare de pe raza localităţii de domiciliu.

Statul Major al Apărării a analizat desfășurarea primei serii de recrutare-selecție

Reamintim că Statul Major al Apărării a analizat, în lunile februarie, martie și aprilie, desfășurarea primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an.

Procesul a fost constituit, în principal, din fazele de înscriere și selecție a candidaților (întocmire a dosarelor, evaluări fizice, psihologice și medicale), respectiv de repartiție în unități a candidaților admiși.

Astfel, datele arată că 24% dintre candidații prezenți au fost respinși după proba fizică, iar 18% au fost respinși la evaluarea psihologică. Alți 12% nu au trecut de examenul medical.Veniturile lunare posibil a fi realizate în luna mai 2024 (net: soldă și normă de hrană) ale soldaților/gradaților profesioniști sunt:

– cel mai mic venit lunar net al unui soldat profesionist la momentul angajării: 4.399 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 3.345 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei);

– cel mai mare venit lunar net al unui soldat/gradat profesionist: 5.765 lei (format din soldă lunară netă în valoare de 4.711 lei și valoarea normei de hrană de 1.054 lei).

Comentarii
  • Ba baieti, ba baieti sunteti tineri , va puteti gasi un loc de munca, de ce vreti voi sa muriti pentru un salar de mizerie. De ce vreti voi sa muriti pentru alte tari ? De ce vreti voi oare sa muriti? In tara asta ce ati apara ? Averile politicienilor care au jefuit ,distrus si vandut Romania? Ei au salarii uriase si averi imense si voi vreti sa va dati viata pentru ei ?

Adauga un comentariu