National

Ministerul Apărării Naţionale face recrutări. Ce soldă primesc subofiţerii

Publicat: 21 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministerul Apărării Naţionale face recrutări. Ce soldă primesc subofiţerii
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) face recrutări. Astfel, au fost scoase la concurs 21 pentru formarea subofiţerilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) face recrutări. Astfel, au fost scoase la concurs 21 pentru formarea subofiţerilor. Solda pe care aceştia ar urma să o primească este de aproximativ 3.212 lei net.

Potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării Naţionale, pot candida atât SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN.

Ministerul Apărării Naţionale face recrutări

MApN face recrutări. Au fost scoase la concurs 21 de locuri. Este vorba despre cursul de formare a subofiţerilor în activitate – arma Informaţii pentru apărare, specialitatea Informaţii militare (anul şcolar 2020-2021).

Potrivit unui anunţ al Ministerului Apărării Naţionale, pot candida atât SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN. Este vorba de 5 locuri repartizate în unităţi militare ale Statului Major al Forţelor Terestre pentru care pot candida şi militari, dar şi civili.

De asemenea, mai sunt 16 locuri pentru structurile de informaţii ale MApN, repartizate în unităţi militare din Bucureşti (8), Piteşti (6) şi Oradea (2) care pot fi acceste exclusiv de militari.

Vârstă maximă a candidaţilor este de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare care durează 5 luni şi se desfăşoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” .

Candidaţii se pot înscrie până pe 22 ianuarie la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector.

Între 25 şi 29 ianuarie se realizează selecţia aptitudinală a candidaţilor înscrişi (evaluare psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală), iar cei declaraţi „Admis” vor trece prin testarea medicală. Apoi, aceştia vor avea la dispoziţie cel mult două săptămâni pentru întocmirea dosarelor.

În intervalul 22-26 februarie se va realiza ierarhizarea candidaţilor, iar cursurile efective sunt demarate la începutul lunii martie.

Ce soldă primesc subofiţerii

Conform unor surse militare citate de adevărul.ro, solda subofiţerilor s-ar ridica la aproximativ 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile în teatrele de operaţii externe subofiţerii de elită de la Informaţii Militare primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistan, de exemplu.

Pe perioada executării misiunii aceştia primesc solda dublă, dar şi o diurnă de aproximativ 70 de euro pe zi. Asta înseamnă un total de peste 6.000 de lei şi peste 2.000 de euro lunar, pe perioada de serviciu în teatrele de operaţii externe.

MApN acționează în sprijinul DSP

Ministerul Apărării Naționale vine în sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară. Astfel, începând din data de 15 decembrie a anului trecut, militarii vor avea sarcina de operatori call-center, aducând un ajutor enorm în lupta cu virusul, fiindcă, așa cum s-a dovedit de ceva timp, DSP-urile au fost supraaglomerate și nu mai făceau față valului de apeluri făcute de oameni, pe fondul pandemiei de COVID-19.

„Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.
Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora”, se arată pe site-ul Ministerului Apărării Naționale.

Adauga un comentariu