National

Ministerul de Interne cere BEC prelungirea votului dupa ora 21:00

Publicat: 27 sept. 2020

MAI a cerut duminică, printr-o notă adresată BEC, prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării procesului elecotral în unele secţiile de votare. Pentru ca procesul electoral să fie prelungit, solicitarea trebuie aprobată de Biroul Elecotral Central.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresăm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Potrivit adresei înaintate BEC, solicitarea vine după ce în mass media au apărut informaţii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de măsurile necesare în contextul pandemiei Covid-19”.

Alegeri locale 2020. Prezenta la vot de la ora 17.00. Judetetul Teleorman este pe primul loc

Mai sunt catava ore pana la inchiderea urnelor. Multi romani nu au profitat insa de dreptul lor constitutional de a-si alege liderii locali.

Printre cei care au iesit masiv la vot se afla alegatorii din Teleorman si Olt. Aici, potrivit Autoritati Electorale

In Telorman au iesit sa-si aleaga primarii 43,53 % de alegatori,in Olt 44,14 %, iar in Valcea 40,69 %.

La polul opus se afla Capitala. In Bucuresti au iesit la vot 26,28 % de alegatori. Si in Iasi au fost putini alegatori la urne. Doar 29,04 % au iesit pana la ora 17.00.

Pana la ora 17:00, in tara votasera 6.317.057 de alegatori, reprezentand 34,52% din total

La alegerile prezidentiale de anul trecut, la aceeasi ora, prezenta era putin peste 37,86 % la nivel national.

Adauga un comentariu