National

Ministerul Economiei, reacție după reţinerea directorului ROMARM în dosarul cu Pițurcă

Publicat: 30 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ministerul Economiei reacție după reţinerea directorului ROMARM în dosarul cu Pițurcă

Ministerul Economiei a transmis, luni seară, referitor la reţinerea de către DNA a directorului ROMARM, Gabriel Ţuţu, că instituţia nu comentează „faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare”.

Conducerea interimară a ROMARM va fi asigurată de directorul economic, până la clarificarea situaţiei, a transmis ministerul, potrivit news.ro.

„Având în vedere informaţiile apărute astăzi în mass-media, referitoare la audierea şi reţinerea de către DNA a directorului general ROMARM, Gabriel Ţuţu, vă transmitem faptul că Ministerul Economiei, respectiv conducerea autorităţii centrale, îşi rezervă dreptul de a nu comenta faptele ce servesc unei anchete penale în desfăşurare. Până la clarificarea situaţiei de fapt, conducerea interimară a ROMARM va fi asigurată de directorul economic”, a arătat Ministerul Economiei.

Victor Piţurcă şi directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, reţinuţi de procurorii DNA

Fostul selecţioner Victor Piţurcă şi directorul ROMARM, Gabriel Ţuţu, au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind acuzaţi într-un dosar care vizează achiziţii realizate în timpul pandemiei.

Este vorba despre contracte pentru livrarea unor utilaje neconforme de producere a măştilor care au prejudiciat ROMARM cu peste 8,6 milioane de lei. De asemenea, este vorba despre măşti neconforme pentru MApN. În context, Gabriel Ţuţu ar fi primit 50.000 de lei.

Compania Naţională ROMARM SA, înfiinţată prin Hotărârea nr. 969 din 19 octombrie 2000, este o societate de tip holding cu capital 100% românesc, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

Victor Pițurcă nu este la prima interacțiune cu procurorii DNA, el fiind investigat în ceea ce privește rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF, dar a fost și condamnat cu suspendare în deja celebrul Dosarul Valiza.

Reacția lui Mihai Rotaru, după ce Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Mihai Rotaru, acționarul de la Universitatea Craiova, a reacționat la aflarea veștii că Pițurcă a fost reținut de DNA. Omul de afaceri a luat legătura cu unul dintre avocații antrenorului și spune că acesta este convins că Pițurcă nu va fi arestat preventiv.

„Îmi pare foarte rău, dar nu de compasiunea mea are el nevoie acum. Am vorbit cu unul dintre avocați și, din punctul dânsului de vedere, nu există elemente care să ducă la o arestare. Este convins că nu va fi cazul de arestare și eu sper să fie așa”, a spus Mihai Rotaru, la Digi Sport.

Comentarii
Adauga un comentariu