Razboi în Ucraina

Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a executat peste zece prizonieri de război ruşi

Publicat: 18 nov. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a executat peste zece prizonieri de război ruşi
Ministerul rus al Apărării susține că Ucraina a executat peste zece prizonieri de război ruşi

Ministerul rus al Apărării a transmis că Ucraina a executat mai mult de zece prizonieri de război ruşi, care au fost împuşcaţi direct în cap, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul a făcut acest anunţ după ce a apărut o înregistrare video care a circulat în social media din Rusia prezentând ceea ce se spune că este execuţia unor prizonieri de război ruşi. Reuters menţionează că nu a verificat deocamdată înregistrarea şi afirmaţiile ministerului rus.

Ucraina a executat peste zece prizonieri de război ruşi

Imaginile care circulă pe internet arată „uciderea deliberată şi metodică a peste zece soldaţi ruşi imobilizaţi de către soldaţi ucraineni degeneraţi, cu gloanţe trase direct în cap”, a scris Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia înregistrarea este un semn al „caracterului atroce” al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi al „regimului” său de la Kiev.

Acesta a transmis că Volodimir Zelenski „va răspunde în faţa tribunalului istoriei, a poporului Rusiei şi Ucrainei”, a adăugat ministerul.

Kievul nu a comentat pentru moment aceste afirmaţii ale Moscovei. Anterior, Ucraina a declarat la rândul ei că soldaţi ai săi au fost torturaţi în timp ce se aflau în captivitatea forţelor ruse, acuzaţii respinse de Moscova.

Washingtonul ezită să doteze Ucraina cu sisteme Patriot

Dacă apărarea antiaeriană ucraineană a împiedicat până acum Moscova să preia controlul asupra spaţiului aerian al Ucrainei, aliaţii Kievului sunt conştienţi că vor trebui să o întărească pentru ca aceasta să poată înfrunta acest potop de foc. În timp ce aceştia îşi propun să trimită atât arme moderne, cât şi vechi, subliniind că acestea nu vor fi imediat disponibile, Ucraina consideră că a venit timpul să i se livreze baterii sofisticate de tipul Patriot.

„Ucraina continuă să se bată şi capacităţile sale de apărare aeriană vor fi esenţiale pentru ca ea să câştige’, a recunoscut miercuri şeful statului major american, generalul Mark Milley.

„Ar fi necesar un sistem de apărare aerian şi antirachetă integrat pentru a respinge atacurile aeriene ruseşti’, a adăugat el, subliniind că loviturile de marţi reprezintă ‘probabil salva cea mai devastatoare de la începutul războiului’.

Comentarii
Adauga un comentariu