Actualitate

Ministrul Bode, discuție cu omologul german: „Implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen contează enorm”

Publicat: 24 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Bode discuție cu omologul german Implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen contează enorm
Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, cu care a discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, cu care a discutat despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

După întâlnire, Lucian Bode a transmis că pentru România, implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen contează enorm. Discuțiile purtate nu au fost doar despre aderarea la spaţiul Schengen.

„Pentru România implicarea Germaniei în susținerea aderării la spațiul Schengen contează enorm! În acest sens, am avut astăzi la Berlin o întrevedere bilaterală excelentă cu doamna Nancy Faeser, ministrul federal de interne al Germaniei”, a transmis Lucian Bode.

Lucian Bode: „Am manifestat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autoritățile germane”

Discuțiile au avut în centru aderarea României la spaţiul Schengen, precum și subiecte  legate de intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe Ruta Balcanică

„Discuțiile noastre au vizat aderarea României la spațiul Schengen, precum și intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe Ruta Balcanică.
Totodată, am manifestat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autoritățile germane în ceea ce privește gestionarea frontierelor Schengen, precum și față de posibilitatea de a beneficia de experiența autorităților germane cu privire la gestionarea provocărilor migraționiste în situații de criză, din perspectiva unui stat Schengen”, a mai transmis Lucian Bode.

Ministrul de Interne: „Omoloaga mea va sprinjini ferm și vehement o decizie favorabilă”

Lucian Bode precizează că profesionalismul experților din Germania a făcut posibilă reflectarea nivelului ridicat de pregătire al României în vederea aderării la spațiul Schengen.

„I-am transmis aprecieri omoloagei mele pentru prezența experților germani în cadrul celor două vizite voluntare de evaluare Schengen, derulate recent în România, care au certificat nivelul ridicat de pregătire al României în vederea aderării. Profesionalismul experților din Germania a făcut posibilă reflectarea întocmai a acestui nivel ridicat de pregătire.

Nu în ultimul rând, reamintind declarațiile cancelarului federal Scholz de la Praga, omoloaga mea m-a asigurat că în perioada următoare va sprinjini „ferm și vehement” o decizie favorabilă României în 8 decembrie. A apreciat acest pas drept o contribuție la unitatea și securitatea europeană în contextul provocărilor actuale”, a mai transmis ministrul de Interne, Lucian Bode.

Adauga un comentariu