International

Ministrul de Finanțe al Ucrainei, despre consecințele pe care Ucraina le poate avea în contextul războiului

Publicat: 29 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul de Finanțe al Ucrainei despre consecințele pe care Ucraina le poate avea în contextul războiului
Volodimir Zelenski nu crede în promisiunile Rusiei

Ministrul de Finanțe al Ucrainei, Serhii Marchenko, a oferit un interviu în cadrul căruia a vorbit despre consecințele pe care Ucraina le poate avea în contextul războiului cu Rusia.

În cadrul unui interviu, acesta a adus în discuție variata în care țara sa va pierde anumite teritorii. Acesta a subliniat că nu își dorește ca Ucraina să piardă vreun teritoriu deoarece va afecta economia țării. Iată declarațiile făcute de Ministrul de Finanțe al țării afectate!

Ucraina nu va accepta nicio pierdere teritorială în contextul războiului cu Rusia

Ministrul de Finanțe al Ucrainei, Serhii Marchenko a fost întrebat despre comentariile făcute de șeful Intel al armatei ucrainene, Kyrylo Budanov. Acesta susține că Vladimir Putin ar putea cere ca Ucraina să fie împărțită în două. Marchenko a răspuns categoric și a subliniat că țara atacată nu va avea nicio pierdere teritorială.

„Nu vom accepta nicio pierdere a țării noastre. Vom lupta împotriva oricărui scenariu posibil care ne mută spre acest lucru. Nu se poate nici măcar să menționăm că putem trăi fără o parte a teritoriului nostru. Este vorba despre economia noastră. Este vorba despre oamenii noștri. Este vorba acum despre logistica noastră. Portul nostru din regiunea Odesa este blocat. Așa că trebuie să găsim o altă modalitate de a transfera mărfurile către Europa și alte țări”, a declarat el pentru CNN.

Serhii Marchenko: „Sancțiunile sunt foarte importante”

Acesta a vorbit inclusiv despre sancțiunile dure pe care rușii le-au suportat de la începutul invaziei în Ucraina. Ministrul de Finanțe a subliniat că e important să se înțeleagă că războiul este o cale greșită.

„Pentru noi, este important ca fiecare cetățean rus să sufere și de aceea sancțiunile sunt foarte importante în această chestiune, iar guvernul nostru și președintele nostru au încercat să facă tot ce este posibil pentru ca fiecare cetățean rus să înțeleagă că modul în care își susțin puterea este pe calea greșită”, a mai spus el.

Adauga un comentariu