Actualitate

Ministrul demis al Finanțelor, Alexandru Nazare, a oferit o primă reacție

Publicat: 08 iul. 2021
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor

Ministrul demis al Finanțelor, Alexandru Nazare, a oferit o primă reacție. Nazare a explicat că activitatea sa a fost apreciată de premierul Florin Cîțu și văzând cifrele nu a considerat că este nevoie să își dea demisia. De asemenea, Nazare a ținut să precizeze faptul că a fost neutru politic în această perioadă și nu s-a implicat în războiul din interiorul PNL.

“I-am spus premierului că mi-am făcut treaba, că am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori, reflectate în evaluările instituţiilor internaţionale”, a precizat Alexandru Nazare.

“I-am spus premierului că stăm bine cu execuţia bugetară şi că nu am motive întemeiate să-mi înaintez o demisie”, a mai spus ministrul demis.

“Am considerat înţelept ca în această perioadă să-mi menţin neutralitatea politică, prin prisma poziţiei de ministru al finanţelor”, a încheiat Alexandru Nazare.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a ministrului Finanţelor, Alexandru Nazare.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 iulie 2021, următoarele decrete:

Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Alexandru Nazare, ministrul finanţelor;

Decret de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al finanțelor, interimar”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cîţu anunţase deja că el va fi interimar

„Am avut o discuţie în coaliţia de guvernare marţi seară, i-am cerut ministrului de Finanţe Alexandru Nazare să demisioneze. Acesta m-a informat că nu doreşte să demisioneze şi doreşte să fie revocat. Azi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am trimis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare. Am trimis şi cererea de numire a unui interimar, în persoana mea. Precizez că a avut ocazia să demisioneze, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost informaţi de marţi după-amiază. Am făcut evaluare la şase luni de zile, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a declarat Florin Cîţu.

Ulterior, întrebat care este miza revocării, Florin Cîţu a spus că „în cursul zilei de marţi am informat toţi liderii coaliţiei că intenţionez să cer demisia ministrului Nazare. Azi dimineaţă am informat toţi liderii coaliţiei că îl voi revoca, plecând de la refuzul acestuia de a demisiona. Decizia am luat-o după o analiză la şase luni. Avem proiecte întârziate la Ministerul Finanţelor, proiecte importante pentru atragerea de fonduri europene şi reforme fiscale. Eu sunt propunerea de interimar şi mă voi asigura că toate proiectele întârziate vor fi repornite. Miza revocării este o guvernare bună, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene”.

Comentarii
  • Nu cred c-o samai aveti comentatori,fiindca multi si-au datseama ca sunt cenzurati si ca nu merita oboseala sa comenteze ceva cenu intereseaza!!!Personal,pur sisimplu sunt SCARBIT si pentru folosireaacestui cuvant imi cer scuzele de rigoare.Safti IUBITI totusi!

  • Evident ca dreptatea ede partea mea!! De ce nu recunoasteti acest fapt?? ONESTITATEA oare nu mai conteaza? Fie cum doriti domniile voastre!

Adauga un comentariu