National

Ministrul Educației anunţă programul şcolilor, în perioada alegerilor

Publicat: 08 nov. 2019

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut declaraţii, vineri, în ceea ce priveşte programul şcolilor, în perioada alegerilor prezidenţiale. În unităţile de învăţământ preuniversitar vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile din data de 10 noiembrie. Inspectoratele şcolare judeţene şi ISMB au anunţat că aceste secţii deja „sunt pregătite”.

Ministrul a subliniat că, „exceptând Capitala, unde cursurile vor fi scurtate în zilele de vineri, 8 noiembrie, şi luni, 11 noiembrie, în 70% din şcoli procesul instructiv-educativ se desfăşoară normal”.

”Recuperarea cursurilor şi măsurile privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului/anului şcolar sunt stabilite de consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, a mai anunțat ministrul.

De asemenea, ministrul Monica Anisie a informat că, perioada imediat următoare, activitatea fiecărui inspectorat şcolar judeţean şi a Caselor Corpului Didactic va face obiectul unei evaluări.

Adauga un comentariu