Actualitate

Ministrul Educației: ”Salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut de lege”

Publicat: 17 mart. 2020
Monica Anisie consideră că școlile nu oferă posibilitatea distanțării sociale
Monica Anisie consideră că școlile nu oferă posibilitatea distanțării sociale

Ministrul Educației a transmis faptul că salariile profesorilor vor fi plătite conform legii. Monica Anisie a ținut să adauge, într-o declarație de presă că a trimis o notă inspectoratele referitoare la modul în care vor fi salarizate cadrele didactice și personalul din unitățile de învățământ în această perioadă în care școlile sunt închise și cursurile suspendate.

„În ceea ce privește salarizarea, Ministerul Educației încă din primele zile în care am luat măsura suspendării cursurilor, a transmis o notă către inspectoratele școlare în care am precizat foarte clar că salariile profesorilor să plătesc în continuare așa cum este prevăzut de lege.”, a transmis Monica Anisie.

Este vorba despre nota nr. 79 din 10.03.2020, prin care ministerul Educației a adus la cunoștință Inspectoratelor școlare următorul lucru:

”Referitor la drepturile salariale, MEC asigură întregul personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.”

Adauga un comentariu