National

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitatea redeschiderii școlilor

Publicat: 05 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a vorbit despre posibilitatea redeschiderii școlilor
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a răspuns, marti, întrebărilor adresate de telespectatorii Antenei 3, cu privire la redeschiderea scolilor şi modificările aduse în programa şcolară în contextul pandemiei cu coronavirus.

Cea mai arzătoare întrebare a momentului la care mii de părinţi şi elevi aşteaptă un răspuns clar este când se vor redeschide şcolile şi în ce condiţii.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în calitate de ministru al Educaţiei, ca profesor, ca părinte din orice perspectivă, îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a școlilor, însă a subliniat că decizia oficială este influenţată de 3 factori esenţiali, cel mai important factor fiind evoluţia epidemiologică, faţă de care nu trebuie să fim „ipocriți” și să recunoaștem că în perioada sărbătorilor de iarnă nu s-au respectat întocmai regulile de protecție anti-COVID-19.

„După 300 de zile de când avem perturbări în sistemul de educație și în urmă, în sistemul de educație, este cu siguranță cea mai firească întrebare.

Ca ministru al Educaţiei, ca profesor, ca părinte din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor.

Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică, ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare, după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipoctiţi că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, pe perioada revelionului. Aceste rezultate le vom avea după jumătatea lunii ianuarie”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: 340.000 de persoane din sistemul de învățământ și-au manifestat intenția de vaccinare împotriva COVID-19, cu 10 zile înainte de termenul dat de ministru
„Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare știut fiind faptul că, am solicitat tuturor unităților de învățământ școlilor și instituțiilor de învățământ superior, universităților, ca până în data de 15 ianuarie, iată tot jumătatea lunii ianuarie, mai exact orele 16:00 să avem o raportare numerică, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Peste 10 zile vom avea aceaste dată și pe oficiale. E vorba de 293 de persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar și de aproape 47.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ superior, 340.000 de persoane.

Indiferent care va fi procentul celor care se vaccinează va fi un plus. Soluția perfectă pentru eliminarea totală a riscului nu există nici în România nici în altă parte, însă putem face lucruri pentru diminuarea acestui risc”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: „Nu excludem absolut niciun scenariu”
„Decizia oficială de redeschidere a şcolilor va fi luată şi în funcţie de măsurile luate de alte state precum şi ceea ce şcolile din România vor raporta cu termen de 11 ianuarie cu privire la estimarea numărului de elevi care s-au aflat în dificultate cu privire la procesul de predare învăţare învătare.

Toate aceste date vor fi pe masă în a doua jumătate a lunii ianuarie şi în ultima decadă a lunii ianurie se va lua decizia. Nu excludem absolut niciun scenariu”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Adauga un comentariu