National

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre profesorii nevaccinați. Este posibil ca aceștia să nu aibă acces în sălile de examen

Publicat: 22 apr. 2021
sorin cîmpeanu cu mască
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele. Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre să supravegheze examenele naționale.

Sorin Cîmpeanu s-a declarat, joi, optimist că toţi profesorii se vor vaccina. Totuși, dacă vor exista profesori care nu se vor imuniza este „corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează examenele naționale, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, a eplicat spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La examenele naționale va fi nevoie de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”:

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”. Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Adauga un comentariu