Actualitate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ar putea fi remaniat – SURSE

Publicat: 10 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu ar putea fi remaniat - SURSE
Patru miniștri din Cabinetul Ciucă ar putea fi remaniați

Ministrul Educaţiei, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, se află pe lista celor aflaţi în discuţie pentru o remaniere din Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă, conform unor surse.

“Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat o sursă apropiată de Cotroceni.

Reamintim faptul că preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere.

Ministrul Sorin Cîmpeanu ar putea fi remaniat din Guvernul Ciucă

Guvernul Ciucă stă pe un butoi de pulbere, după ce pe lista miniştrilor care ar putea fi remaniaţi se află patru persoane. Sursă majoră de nemulțumire în ceea ce-l priveşte pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a preşedintelui de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului. Mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al Partidului Naţional Liberal, susținut de Iohannis, conform unor surse G4Media.ro.

Astfel, vă aducem aminte faptul că plagiatul prim-ministrului Ciucă a reintrat puternic în discuția publică la jumătatea lunii iulie a acestui an, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectelor legii educației care prevăd 3 modalități de protejare a plagiatorilor. Printre acestea de află desființarea CNATDCU – instituția-cheie în soluționarea plagiatelor din doctorate, posibilitatea renunțării gratuite și fără motivare la titlul de doctor de către orice plagiator și amnistierea plagiatelor după o perioadă de doar 3 ani.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis ar fi respins vehement amnistierea plagiatorilor, într-un dialog la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, deoarece amnistierea să fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică.

Virgil Popescu, Vasile Dîncu și Eduard Novak, pe lista remanierilor

Vă aducem aminte că în ultimele zile, mai multe surse politice au afirmat că premierul Nicolae Ciuca ar pregăti mai multe remanieri din Executiv, printre care ministrul Virgil Popescu de la Energie, ministrul Vasile Dîncu de la Apărare şi ministrul Eduard Novak de la Sport.

Virgil Popescu ar urma să fie dat afară după ce a luat o serie de măsuri contestate de toată lumea. Acesta nu ar fi gestionat foarte bine problema preţurilor mari la energie, la carburanţi, dar a fost acuzat de o întârziere a platii unor sume către companii.

În ceea ce-l priveşte pe Vasile Dîncu, ministrul ar avea mai multe probleme în ceea ce priveşte atribuirea unui contract de modernizare a bazei de la Kogălniceanu unei companii care are legătură cu un oligarh rus. Mai mult decât atât, Dîncu a făcut o serie de declaraţii care nu au fost pe placul unor lideri politici.

Nu în ultimul rând, ministrul Eduard Novak ar putea fi remaniat după ce a fost implicat într-o serie largă de scandaluri şi nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Miniştrii care nu au obţinut un rezultat bun la evaluare ar putea fi daţi afară. Conform surselor, Guvernul Ciuca ar înlocui câte un membru din fiecare partid al coaliţiei de guvernare.

Astfel, patru miniștri din Guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile, premierul pregătind remanierea.

Comentarii
Adauga un comentariu