National

Ministrul Finanțelor a declarat că ia în calcul varianta prelungirii șomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate

Publicat: 08 mai 2020
Florin Citu, noul premier desemnat, sustine o decalaratie de presa, la Palatul Victoria, miercuri, 26 februarie 2020. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, afirmă că şomajul tehnic va continua în anumite sectoare, care nu işi vor putea relua activitatea din 15 mai, şi că în alte sectoare vor fi direcţionaţi bani publici în zona de investiţii, acolo unde este interes de a reporni producţia.

„Ne uităm la prelungirea şomajului tehnic pentru sectoarele din economie afectate. Sunt unele sectoare care vor rămâne închise. Vom continua plata. Pentru celelalte vor fi de redirecţionare a resurselor pe zona de investiţii unde exista interes pentru a reporni producţia.

Este posibil să fie transporturi, servicii, vom vedea. Până la urmă dispre sectoare vin înspre noi informaţiile. Am văzut cifrele din martie şi au crescut cu 8% faţă de anul trecut. România în primul trimestru a avut creştere economică pozitivă, cred că e printre singurele cu creştere pozitivă”, a declarat Florin Cîţu la Realitatea Plus, joi seara.

Cîţu a admis că „situaţia nu e roz”, dar a spus că nu înţelege de ce Comisia Europeană a anunţat scăderea consumului cu 6 la sută, pentru România.

„Nu am înţeles de ce Comisia Europeană a spus că va scădea consumul cu 6 procente… Situaţia nu este roz, dar e mai bine decât mă aşteptam. Măsurile luate în aprilie şi martie au redus din cădere. Când Comisia Europeană va avea cifrele, vor merge în direcţia noastră. Tot ce e important e să nu luăm măsuri greşite de acum înainte, să nu mărim taxe, să fim atenţi cu cheltuielile publice. Dacă menţinem acest plan, vom ieşi mai bine din criza economică”, a mai precizat Cîţu.

Adauga un comentariu