Actualitate

Ministrul Florin Cîțu, atac dur la PSD: „Partidul Social Democrat trebuie să dispară”

Publicat: 12 sept. 2020
Florin Cîțu, cu mască pe față, la o întrunire
Eugen Teodorovici susține că după izbucnirea pandemiei de COVID-19, Florin Cîțu a ajuns la vorba sa

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, lansează un nou atac la adresa PSD, afirmând, sâmbătă, că la începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-Up Nation erau de 1,4 miliarde lei, iar alocarea era de doar 383 de milioane. Cîțu face și o afirmație gravă: „PSD trebuie să dispară”.

„La începutul anului 2019 restanțele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1,4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocați doar pe hârtie. Ticăloșie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor, socialiștii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation”, a scris ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, sâmbătă, pe Facebook.

Ce acuze aduce ministrul Finanțelor Publice PSD-ului

Acesta acuză că înainte de prima rectificare, PSD ar fi luat 100 de milioane de lei de la Start-Up Nation și i-a trimis baronilor PSD.

„Iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au transferat tot baronilor PSD. În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. La rectificarea bugetară de la sfârșitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiți imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Știți bine că nu am susținut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promisiunea guvernanților socialiști care reprezentau statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iștii sunt țepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program”, spune Cîțu.

Ministrul se laudă că a salvat Start-up Nation „de la falimentul la care PSD își condamnase propriul program” și spune că „PSD reprezintă cea mai mare nenorocire care s-a abătut asupra României în ultimii 30 de ani” și că „trebuie să dispară”.

Florin Cîţu se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat. Ministerul Finanțelor scrie pe pagina de Facebook că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă Florin Cîțu, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.

„UE şi-a demonstrat solidaritatea în aceasta criză mondiala şi se prefigurează un plan de relansare economică nemaiîntâlnit de la cel de-al doilea război mondial şi până astăzi. Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. După reuniunea preşedinţiei grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei” la care am participat astăzi, pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei“, informează Ministerul Finanțelor pe pagina de Facebook.

România a ajuns la un deficit comercial uriaș de 10 miliarde de euro

România a ajuns la un deficit comercial uriaș de 10 miliarde de euro, probabil cel mai mare din ultimii 10 ani, care își păstrează trendul crescător. În aceste condiții, ministrul de Finanţe, Florin Cîțu, se laudă cu noile date economice despre care spune că sunt o veste bună pentru România. În mod voit, Florin Cîțu omite să spună că investiţiile au fost mari în timpul pandemiei, iar acestea au scăzut, de fapt, în trimestrul doi faţă de primul trimestru. Iar deficitul comercial este unul uriaş.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică cu privire la investițiile care au fost făcute în al doilea trimestru al acestui an și pe tot semestrul 1 al 2020 și date foarte importante cu privire deficitul comercial, cât de mult se bazează România pe importuri, pe produse și materii prime din exterior și cât reușește să mai exporte.

Adauga un comentariu